STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA DO BOŽIĆA Ovakvu zimu sigurno niste očekivali, teško onima koji imaju probleme sa grejanjem

U Srbiji će jutro biti hladno sa slabim do umerenim mrazom i pre podne uz umereno prolazno naoblačenje.

Tokom dana meteorolozi prognoziraju duže intervale sunčanog vremena. Vetar će biti slab i umeren, pre podne jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni.

Dugoročna prognoza

Do 7. januara prognoza je – dosta hladnije vreme, jutra izrazito hladna sa slabim i umerenim mrazem, u nižim predelima s maglom mestimično.U većini dana suvo vreme, a krajem sedmice moguće je prolazno naoblačenje, mestimično sa snegom.

  • Prvi dan nove 2020. godine biće oblačan, a u brdsko-planinskim predelima ponegde će doći do provejavanja slabog snega. Jedino će na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini s vremena na vreme biti sunčano. Živa u termometru će se i 1. i 2. januara kretati od 2 do 8 stepeni, a četvrtak će obeležiti oblačno i suvo vreme – prognoziraju u RHMZ-u.
  • U prvih deset dana januara “debelih minusa” i snega nema ni na vidiku! U zapadnim krajevima, a pogotovu u Valjevu i Loznici, napadalo je dosta snega, oko 10 centimetara. Ipak, on se neće dugo zadržati, već će se polako topiti. Moguće je da će se tokom noći, dok su temperature u minusu, stvoriti i poledica, pa treba biti oprezan. U narednom periodu jedino će na planinama biti dovoljno snega za uživanje – kaže on i dodaje:
  • Narednih nekoliko dana obeležiće suvo vreme. Badnji dan i Božić ove godine dočekaćemo bez snega, susnežice ili kiše, jutarnje temperature biće koji stepen ispod nule, dok će tokom dana živa dostići i peti podelak.

Add Comment