NIKAD VIĐENI SNIMAK LEGIJE SA RATIŠTA! Iz 1995. godine je, odjekuju pucnji, Ulemek pita: ŠTA TI TREBA? (VIDEO)

Milorad Ulemek Legija, bivši pripadnik francuske Legije stranaca, član Srpske dobrovoljačke garde, vojnik a zatim i komandant Crvenih Beretki, kasnije osuđen za ubistvo Zorana Đinđića, ratovao je devedesetih u srpskoj Bosni, a snimak sa ratišta vrlo je popularan na internetu.

Na snimku iz 1995. godine se vidi Legija, zajedno sa ostalim borcima. Oduvek je važio za ”opasnog momka”, te je budio strah u neprijatelju. Sve vreme snimka, Legija komunicira sa izvesnim čovekom preko telefona i Toki Vokija, ali i osmatra prvu liniju dvogledom.

Ulemek se posle napuštanja Francuske legije stranaca vratio u Srbiju i pristupio je Srpskoj dobrovoljačkoj gardi (Arkanovim Tigrovima).

Ulemek je prvo bio instruktor, a kasnije je unapređen u jednog od zapovednika Garde i borio se sa Arkanom u Hrvatskoj i Bosni. Komandovao je specijalnom jedinicom u istočnoj Slavoniji pod imenom „Super Tigrovi” koja je delovala u operaciji Pauk između 1994. i 1995. oko bihaćkog džepa. Oduvek je važio za „opasnog momka, te je budio strah u neprijatelju.

(Espreso.rs)

Loading...

Add Comment