VUČIĆ BIO KOD PUTINA KUĆI Odneo mu na poklon ikonu, ali onda se dogodilo nešto čudno. Kontradiverzione jedinice učinile nedopustivo?!

Vučić se čak tri puta više sastao s Putinom od svih prethodnih predsednika Srbije zajedno.


Jedini šef države koga je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin primio u svojoj kući, a to znam iz ruskih izvora, jeste predsednik Srbije Aleksandar Vučić, otkriva ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Dodaje da je Vučić prilikom posete Putinu poklonio ikonu koja nije išla na kontradiverzione provere, kao što je pravilo i obaveza u slučaju uručivanja poklona svetskim državnicima.

  • To pokazuje koliko ruski predsednik veruje srpskom. Treba imati u vidu da se predsednik Vučić čak tri puta više sastao s Putinom od svih prethodnih predsednika Srbije zajedno – objasnio je Lazanski.

Dekan Fakulteta za bezbednost Edukons Miroslav Bjegović kaže da je Vučiću ukazana velika čast i poverenje, kao i dokaz bliskosti i povezanosti, jer ga je ruski predsednik pozvao u svoj porodični dom.

  • Ikona koja je bila poklon, nije podvrgnuta kontradiverzionoj proveri zbog eventualnog sadržaja, tj. prisustva otrova ili eksploziva, što je uobičajena bezbednosna procedura u slučaju poseta na tako visokom nivou. To nam govori o bezgraničnom poverenju i odnosu dvaju predsednika – podvlači Bjegović.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je ovaj tip posete najbolje priznanje i potvrda dobrih odnosa dve prijateljske države.

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin
Aleksandar Vučić, Vladimir Putin, Foto: Alo!

  • Rusija i Srbija imaju prave savezničke odnose i postoji visok stepen poverenja i uvažavanja između predsednika Putina i Vučića. To je garancija da svi pokušaji sa strane da se pokvare ti odnosi neće dati rezultat – ističe Anđelković.

Ekspert za terorizam prof dr. Marija Đorić ističe da u međusobnom odnosu Vučića i Putina postoji visok stepen poverenja koje je veoma bitno i korisno.

  • Iako su u poslednje vreme srpsko-ruski odnosi pred određenim izazovima, očigledno je da su odnosi dva predsednika na izuzetno visokom nivou, što će se pozitivno odražavati i na politiku naših dvaju zemalja – navodi Đorić.

Add Comment