PSOVALI JOJ MAJKU SRPSKU Migranti napali Nataliju (24) u Pirotu: Jedan me je dohvatio za kosu otpozadi i onda je usledio HOROR!

Govorili su mi vulgarnosti i počeli fizički da nasrću na mene, priča Natalija Rangelov


Pedesetak pirotskih taksista iz nekoliko udruženja, ali i onih koji samostalno obavljaju ovu delatnost, organizovalo je protest ispred izbeglično-migrantskog centra na Četvrtom kilometru, nadomak grada. Razlog je, kako kažu, napad na njihovu koleginicu Nataliju Rangelov (24), devojku koja se bavi taksiranjem.

  • Sinoć oko pola šest sam primila trojicu koji su tražili da ih odvezem do naselja na Četvrtom kilometru. Čim su seli počeli su da pale cigarete, da mi dobacuju nepristojne reči, a jedan mi je čak opsovao majku srpsku. Pokušala sam da ih smirim, ali nije vredelo, nastavili su sa vulgarnostima i počeli fizički da nasrću na mene. Jedan me je dohvatio za glavu i upaljenom cigaretom počeo da mi pali kosu. Zaustavila sam auto i počela da bežim. Nekako sam uspela da im umaknem, ali ovo im nije prvi put da se ponašaju tako bezobzirno i bezobrazno, čak i prema kolegama muškarcima – kaže Natalija koja je popilično uzbuđena i plaši se da više uopšte sedne za volan i vozi migrante sa Bliskog istoka.

Prema njenim rečima, policija je ragovala veoma brzo i odmah identifikovala dvojicu napadača i pritvorila ih dok je treći još uvek u bekstvu.

Njene kolege Mihajlo Krstić i Zoran Stanković takođe kažu da im je “dogorelo do nokata” od ponašanja migranata iz Avganistana, Sirije, Iraka, Burundija kojih je Četvrtom kilometru trenutno ima oko 170.

Okupljaćemo se svaki dan i sirenama protestovati isperd naselja dok sa tim ljudima imamo problema. Došli su ko zna otkud i ovde nam psuju majku srpsku. Tako nam zahvaljuju za gostoprimstvo. Neka zvaničnici vide šta će sa njima, nek ih jednostavno odsele odavde – kažu ovi taksisti.

Od kad su ovde ni jedan vinograd u okolini ne može da se obere kako treba jer pustoše i vonograde i voćnjake, a sada su pšočeli da nasrću i na ljude – pričaju drugi u glas.

Prilikom protesta policija je obezbeđivala izbeglično naselje Četvrti kilometar, a migranti su uglavnom bili ispred prostorija u kojima su smešteni. Policija će ovim povodom i zvalnično izdati saopštenje.

Add Comment