Ivanka Tramp pokazala Dačiću bradavice, Ivica se samo smeškao. Minut nakon toga uspeo da je nabedi da ode korak dalje! (FOTO)

Fotografija Dačića i Ivanke nastala je nakon generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na skupu na najvišem nivou na temu “Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda”, koji se održava u organizaciji SAD.

  • Trampova ćerka Ivanka oduševljena je Srbijom, kaže Ivica Dačić, šef diplomatije, koji je boravak u Njujorku iskoristio da priđe ženi u koju američki predsednik ima najviše poverenja
  • Srpski ministar je učešće u generalnoj debati 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde je Amerika organizovala razgovore na temu “Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda”, iskoristio da priđe Trampovoj naslednici
  • Slika ćerke američkog predsednika i šefa srpske diplomatije Ivice Dačića postala je planetarni hit, a svi pričaju o tome kako je Ivanka bez brusa izašla pred prvog potpredsednika Vlade Srbije
  • Sreli smo se u Ujedinjenim nacijama, pa sam iskoristio priliku da sa njom razgovaram o Srbiji. Pozvao sam je da sa suprugom dođe u posetu Beogradu, ali i da obiđe još neka mesta u Srbiji – kaže Dačić.

Ivica Dačić, Foto: Alo!/ Masanori Jošida
Ministar kaže da se Trampova ćerka nimalo nije dvoumila oko odgovora.

  • Odmah je pristala. Rekla je da joj želja da poseti Beograd. Ispričala je da dosta lepog čula o našoj zemlji i da zaista ne namerava da dođe u Srbiju. Rekla je da je slušala priče o čuvenom srpskom gostoprimstvu. Nije krila oduševljenje i simpatije prema Srbima kao narodu koji otvorenog srca dočekuju svakog gosta – ispričao je Dačić.

Potom je, kaže ministar, Ivanka Tramp sama nastavila priču poseti o Srbiji.

  • Nekoliko puta je ponovila da ju je obradovao poziv i da će sa suprugom sigurno doći u Srbiju – navodi šef diplomatije.

Na pitanje kakav je utisak na njega ostavila Trampova ćerka, koja mu je i savetnica u Beloj kući, ministar je rekao:

  • Otvorena je za razgovor, srdačna je, nije od onih koji se ponašaju kao da su nedodirljivi. Ivanka je izuzetno draga osoba, a upoznao sam i njenog supruga.

Najmlađa ćerka američkog predsednika Tifani prva je iz Trampove porodice koja je posetila srpsku prestonicu. Početkom marta Tifani je stigla u Beograd, gde je provela 11 dana, tokom kojih je probala hranu, obilazila znamenitosti, pa je čak i zaigrala uz srpsko kolo. Uz fotografije koje je kačila iz obilaska, ćirilicom je napisala: “Pozdrav iz Srbije”.

Ivankina majka i prva supruga Donalda Trampa Ivana takođe je prošle godine posetila Srbiju. U Beograd je doputovala 20. aprila i ostala je nekoliko dana. Ni Ivana nije krila oduševljenje srpskim gostoprimstvom, te ne čudi što njena ćerka ima samo reči hvale za Srbiju. Ivana je inače Čehinja, a Donalda Trampa je upoznala u Njujorku, gde su se venčali 1977. godine. Imaju troje dece: Donalda Juniora (42), Ivanku (38) i Erika (36).

Dačiću ovo nije prvi put da startuje nekoga iz Trampove porodice. Prošle godine prišao je u Vašingtonu Džaredu Kušneru, Ivankinom suprugu, na radnom ručku koji je u Stejt departmentu organizovao državni sekretar Majk Pompeo u okviru Konferencije o regionalnim slobodama.

  • Srbi su “taf pipl” (žestoki momci). Bilo bi predivno kada bih posetio Srbiju – rekao je Trampov zet tokom susreta sa Dačićem.

Add Comment