ISPLIVAO STARI SNIMAK JUGOSLAVA ĆOSIĆA I DRAGANA ĐILASA Predloženo skandalozno rešenje za Kosovo! BRUKA! (VIDEO)

Lider stranke Slobode i pravde Dragan Đilas oko Kosova i Metohije ima suprotstavljene stavove. 2013. godine je u jednom gostovanju kod Jugoslava Ćosića zastupao jednu politiku, a danas zagovara nešto sasvim drugo. Postavlja se pitanje koja od dve politike je ona prava, ili pak Đilas uopšte nema politiku prema Kosovu?

  1. marta 2013. godine Dragan Đilas, tadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda, gostovao je u emsiji kod novinara Jugoslava Ćosića. On je tada poručio da će jedan deo Srba sa Kosova i Metohije morati da se iseli ukoliko želimo da krenemo putem EU.

Ruski ambasador: Ne razumemo zašto bi podela KiM bila presedan

  • Vrlo je važno da kad se reši pitanje Kosova, a ja verujem da će biti rešeno u narednom periodu i da ova Vlada mora da bude svesna mogućnosti da jedan deo srpskog naroda se iseli sa Kosova i Metohije i da se za njih nađe rešenje – rekao je tada Đilas.

Podsećamo da je Dragan Đilas marta meseca ove godine Aleksandru Vučiću uputio otvoreno pismo povodom političke situacije na KiM. U tom pismu Đilas je tvrdio da je Vučić ugrozio poziciju Srbije i kritikovao pregovore koje se vode u Briselu. U pismu je izrazio i svoju navodnu zabrinutost za opstanak Srba na Kosovu.

Nakon ovih protivrečnih stavova jasno je da Dragan Đilas nema jasno definisanu politku, već da se ona prilagođava kratkoročnim interesima. U slučaju KiM, koje je najvažnije pitanje za Srbiju, zbog odbrane suvereniteta i integriteta zemlje, nedefinisana politika po ovom pitanju mogla bi da napravi nesgledivu štetu.

Add Comment