NOVI HAOS U JUTARNJEM PROGRAMU! Nadležni pozvani da reaguju, voditelj Jugoslav Ćosić sateran uza zid!

  • TV N1 već četiri godine posluje u Srbiji preko firme koja je u gubitku sedam i po miliona evra i zbog toga je nepoznato kako uspeva da isplati zarade za svojih 140 zaposlenih
  • Osim gubitaka, nejasno je i da li ta televizija, koja je registrovana u Luksemburgu, emituje se u Sloveniji, a reemituje u Srbiji, plaća bilo kakve dažbine državi Srbiji, niti da li plaća naknadu REM-u
  • Sve to ostalo bi nepoznanica da Vladimir Đukanović, narodni poslanik i visoki funkcioner SNS-a, nije gostovao na toj televiziji i potpuno raskrinkao njihovo poslovanje

Na N1 su nevešto pokušali da cenzurišu Đukanovića, a kada su otkriveni, pravdali su se da je u pitanju tehnička greška.

Vladimir Đukanović, Jugoslav Ćosić
Vladimir Đukanović, Jugoslav Ćosić, Foto: Printscreen
Đukanović je tokom trajanja emisije pitao Jugoslava Ćosića, direktora N1, da objasni građanima Srbije zašto ta kompanija četiri godine posluje sa gubitkom.

  • Zašto vam firma četiri godine ima tolike gubitke? U EU bi vas pitali zašto imate tolike gubitke. Vlasnik ste druge firme, koja sa jednim zaposlenim ostvaruje plus, svaka čast – rekao je poslanik.
  • Ne razumem, kakvo je to pitanje, pa šta?! – upitao je vidno zbunjeni Ćosić.
  • Sedam i po miliona evra imate gubitka za četiri godine. Kako isplaćujete plate za 140 radnika? Ili izbegavate da plaćate doprinos za porez na dobit? To bi građani voleli da znaju – kazao je Đukanović i dodao: „Koliko ste REM-u platili naknadu? Kako smete da imate politički program ako ste strana televizija?“. Narodni poslanik je zatim izvadio pasoš iz džepa i rekao:
  • Nismo u Luksemburgu, u Beogradu smo. Vi proizvodite program u Srbiji.

Ćosić je pokušavao da se opravda, ali mu to nije pošlo za rukom.

  • Gospodine Ćosiću, bolje da ovde završimo, nemojte da se ukopavate dalje – poručio je Đukanović.

Na TV N1 pokušali su da sakriju deo emisije „Presing“ direktora te televizije Jugoslava Ćosića, u kojoj je gostovao poslanik SNS-a Vladimir Đukanović. Na portalu TV N1 objavljen je snimak emisije bez poslednjih pet minuta, u kojima je Đukanović do kraja razotkrio sumnjivo poslovanje te televizije. Ćosić se na Tviteru pravdao da je pokušaj cenzure njegove emisije u stvari „tehnička greška”.

Narodni poslanik Marijan Rističević kazao je sredinom avgusta za „Alo!“ da je „Adrija njuz“, vlasnik N1, opet vlasnik „Junajted medija“, a vlasnik „Junajted medija“ je „Junajted grupa“.

  • Takođe, i „Dajrekt medija“ je u sastavu „Junajted medije“ – imaju i 13 sportskih kanala, „Grand“, „Novu S“, ukupno više od 20 prekograničnih kanala. Većina tih prekograničnih kanala registrovana je na ime „Junajted medije“ i u Luksemburgu. Kada se to poveže, vidi se da se sve vrti oko Đilasa, Šolaka, Pitreusa, Mantera – poručio je on i dodao: „Domaći kanali plaćaju naknadu za emitovanje samo REM-u i još nekima, a lažni prekogranični ne plaćaju nikome ništa.“

Đukanović je jutros u “Novom jutru” televizije Pink ponovo ukazao na ove frapantne navode i zaprepastio voditeljski par Deu i Sarapu.

On je pozvao REM da reaguje i kazao i da kablovski operater SBB donira televiziju N1 novcem pretplatnika i da se iz tog razloga ta televizija nalazi na prvom kanalu ove kablovske mreže.

  • Pozivam REM i nadležne organe da reaguju na ovakve svinjarije – rekao je Đukanović.

Add Comment