VLADE ĐUROVIĆ EKSKLUZIVNO! Otkrio prave razloge poraza Srbije, poimence naveo igrače – O ovome se dugo ćutalo!

Košarkaška selekcija Srbije izgubila je od reprezentacije Španije sa 81:69 u meču koji je odlučivao o prvom mestu grupe “J”.


Legendarni trener, Vlade Đurović, je u ekskluzivnom razgovoru za portal alo.rs podelio svoje impresije u vezi sa utakmicom između Srbije i Španije.

  • Španci su nas strašno dobro skautirali i sve naše nedostatke debelo naplatili. Pojedine naše igrače su dovodili do ludila i pokazali da situacija nije nimalo bajna kao što se činilo. Neki su me nazivali pesimistom, ali ono na šta sam ukazivao već duže vreme došlo je na naplatu u ovom meču. Ono što je dobro jeste da je ovaj šamar došao u pravo vreme tako da se ne sekiram jer verujem da ćemo se dići u nastavku.

Na pitanje da li može da precizira koji su to najslabiji segmenti u igri “Orlova”, Đurović je odgvorio:

  • Uz slabu odbranu, apostrofirao bih jako tanak poenterski učinak naših krilnih igrača. Pre svega tu mislim na role Vladimira Lučića, Marka Simonovića i Marka Gudurića. Prosto je neverovatna da je Gudurićev šut toliko loš, budući da su ga iz Memfisa uzeli upravo zbog toga što u njemu vide izrazitog šutera, ali on ne prikazuje partije na željenom nivou.


Osnovni problem za Vlade Đurovića predstavlja mala minutaža najboljeg centra sveta, Nikole Jokića:

  • Jokić mora da igra više, on mora biti starter. Uopšte me ne čudi njegovo isključenje danas, bio je nervozan i protiv Italije kad je ušao u sukob sa Heketom. Nervozan je zato što ne igra u onoj meri u kojoj je navikao. Za Denver igra po minimum 30 minuta, a ovde malo preko 15-ak, što je ravno minutaži Miroslava Raduljice. On je najmlađi igrač u timu i sigurno ne može doći kod Đorđevića i zahtevati veću minutažu.

Pojasnio je u nastavku:

  • Nikola Jokić je navikao na dosta veću ulogu, čuli ste kako navijači u Kini reaguju na njega. On voli to, voli da je lopta kod njega, želi da se vidi, da bude primećen. Nema razloga da ne bude tako jer pričamo o jednom od najboljih košarkaša današnjice. Zato definitivno smatram da Nikola mora da dobije dosta veću minutažu. Nebitno je za njega da li će igrati na pozociji četiri ili pet, sjajan je god ga stavite.

O Argenitini kao narednom protivniku:

  • Nije to ona nekadašnja Argenitna, nije što su tada bili. Ta Argentina Đinobilija je bila preozbijna ekipa, iako je tu i dalje Skola, nisu moćni kao tada, ali daleko od toga da ne mogu biti nezgodni protivnik. Tu bih pre svega pomenuo sjajnog Kampaca koji može zadati ozbiljne probleme našem timu.

Alo.rs

Add Comment