U TOKU JE DRŽAVNI PREVRAT! Menja se odnos snaga u Vladi! Od sad će ovi ljudi voditi Srbiju!

Nakon najava da će budući premijer biti Ivica Dačić, lider SPS-a i aktuelni šef diplomatije, naprednjaci uzvraćaju i poručuju da će insistirati na tome da budući predsednik Vlade bude izabran na predlog Srpske napredne stranke!


Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a, kazao je za „Alo!“ da će saglasno svačijoj snazi i doprinosu ići i broj eventualnih mandata.

  • Politika po kojoj Vučić osvaja glasove, a ostali raspoređuju mandate više neće biti moguća – kazao je on i istakao da se slaže sa Vučićevom izjavom „prvo skoči, pa reci hop”, koju je lider SNS-a dao komentarišući navode nekih medija da će Ivica Dačić, lider SPS-a, biti premijer posle izbora na proleće.

Upitan da li će nakon izbora insistirati na tome da premijer bude iz redova SNS-a, Glišić je odgovorio:

  • Insistiraću na tome da to bude predlog SNS-a. Ana Brnabić nije naša članica, ali jeste naš predlog i pokazala se kao veoma dobro rešenje.

Miloš Vučević, potpredsednik SNS-a, kazao je da očekuje da SNS ostane korektan i solidan koalicioni partner, ali sa većim kapacitetom i učešćem na listi.

  • Svakako nas čeka revizija odnosa u koaliciji pred sledeće izbore u smislu da se sagledaju zalaganje i solidarnost u ovom mandatu, ali i podrška koju imaju svaka članica koalicije i njihovi lideri – poručio je on za „Alo!“ i dodao da je neozbiljno unapred pričati o kandidatima za premijera, a izbori nisu ni raspisani.
  • Posebno je neozbiljno očekivati da onaj ko ima podršku oko 10 procenata birača predlaže premijera, u odnosu na SNS i Aleksandra Vučića, koji uživaju podršku oko 55 odsto glasača. Kada se završe izbori, kada vidimo izborne rezultate, donećemo na stranačkim organima odluku o kandidatu za predsednika Vlade – naveo je Vučević.

Da će naprednjaci promeniti odnos prema svojim koalicionim partnerima, bilo je jasno i nakon govora Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i lidera SNS-a, na sednici Glavnog odbora SNS-a.

  • SNS će imati značajan broj poslaničkih kandidata, više nego ranije. Mi smo uvek bili veoma darežljivi, poštovali smo i poštujemo koalicione partnere, ali koliko god poštovali, na kraju krajeva – oni koji se bore su malobrojni iz SNS-a. Ove druge ni mikroskopom ne mogu da nađem – kazao je tada Vučić.

Add Comment