NA KOSOVU SE DANAS SAMO O OVOME PRIČA: Rodilo se dete koje se razlikuje OD SVE DRUGE DECE!

Direktor Neonatologije, Dževdet Gojnovci, kaže da se slučaj dvopolne bebe leči na toj klinici i da je ovo druga beba rođena sa ovakvim genetskim promenama

Lekari Odeljenja za ginekologiju prištinske klinike suočili su se ovih dana sa izuzetno retkom pojavom, rođenjem bebe sa dva pola, pišu domaći mediji.

Beba je po rođenju pebačena na Odeljenje neonatologije, gde je podvrgnuta neophodnim lekarskim pregledima s obzirom na to da, kako se navodi, ovakve pojave u Prištini do sada nisu zabeležene.

Međutim, direktor Neonatologije, Dževdet Gojnovci, kaže da se slučaj dvopolne bebe leči na toj klinici i da je ovo druga beba rođena sa ovakvim genetskim promenama.

Prema njegovim rečima, reč je o slučaju koji se u medicini tretira kao sindrom hiperplazije nadbubrežne žlezde.

  • Beba se rodila prerano. Primljena je na intenzivnu negu Klinike za neonatologiju. Leči se kao sindrom urođene hiperplazije nadbubrežne žlezde. U toku su analize i konsultacije sa raznim specijalistima klinike.
  • Ovaj slučaj je drugi ove godine koji ima simptome promene genitalija, što je verovatno posledica hormonskih promena koje ovaj bubreg izaziva – rekao je Gojnovci za prištinski Zeri.

Ukoliko se ova dijagnoza potvrdi ona je izlečiva, tvrdi doktor Gojnovci.

Inače, novorođenčene je staro 32 nedelje i teži svega 995 grama.

(Espreso.rs)

Add Comment