PREKINUTA EMISIJA NA PINKU! Kada je DAČIĆ ovo rekao Stamatoviću i Čanku u vezi Kosova, nastao je HAOS u STUDIJU

Gosti emisije Hit tvit koja se emituje na TV Pink bili su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i Lider LSV-a i predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak.

Autorka i voditeljka Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras je birala najvažniju objavu nedelje na Tviteru, Fejsbuku i Jutjubu.

Gledaoci na društvenim mrežama su u toku emisije mogli da glasaju na fejsbuk stranici Hit tvit, a na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci u toku emisije mogu da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Na početku emisije ministar Dačić je potvrdio da je Togo povukao priznanje takozvanog Kosova i pokazao notu o povlačenju rekavši da je ona doneta 28. juna na Vidovdan.

  • Naš je cilj da taj broj priznanja padne ispod polovine, ispod 97 zemalja članica UN-a. Time dobijamo to da oni ne mogu da se ponašaju kako hoće. Oni ne mogu da budu članica UN-a jer će Rusija da stavi veto u Savetu bezbednosti ali ako Rusija ne stavi veto mi moramo da imamo većinu članica UN na našoj strani – naveo je Dačić i dodao da će Srbija nastaviti ove aktivnosti.

Stamatović je komentarišući novi auto-put rekao da je svako ulaganje u infrastrukturu dobro za našu državu.

Dačić je dodao da je velika stvar izgraditi auto-put.

  • Ne mogu da verujem da ima neko u Srbiji ko nije mogao da pretpostavi da je Miloš Veliki Miloš Obrenović. To verovatno komentarišu zato što je Vučić otvorio taj auto-put. Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji zasnivaju svoju politiku na tome da kritikuju i ono što je dobro – kazao je Dačić.

Čanak je upitao zašto je Dodik bio na otvaranju, na šta mu je Dačić odgovorio da su bili pozvani predstavnici Srba iz regiona.

Stamatović kaže da Srbija mora da zaštiti deo svoje teritorije.

  • Mi po rezoluciji 1244 možemo dole da instaliramo 999 vojnika i policajaca i ne znam zašto to ne uradimo – rekao je Stamatović.

Čanak je, obraćajući se Stamatoviću, rekao da smatra da to što on zastupa nije dobro.

  • Vi ste proruska agentura u ovoj zemlji – kazao mu je Čanak.

Dačić je rekao da je očigledno reč o političkoj interpretaciji stava oko Kosova.

  • Ovde jedan predstavnik zastupa patriotski stav, kaže da treba da se vrati 999 pripadnika naših snaga na Kosovo. Sa druge strane imamo predstavnike koji govore da je Kosovo nezavisno. Stvar je u tome da je to suštinsko pitanje za nas – izjavio je Dačić.

Kako dodaje, 2008. godine je proglašena nezavisnost.

  • Nije tačno to što priča Čanak da je Srbija dobila Kosovo oružjem. To nije tačno. Ne možete reći da je oslobođenje od turske okupacije zauzimanje teritorije – navodi Dačić, posle čijih reči je voditeljka najavila reklamni blok.

Prema njegovim rečima, rešenje o kojem Stamatović priča je nemoguće, da se prisajedini Kosovo Rusiji.

  • Treba uvek imati u vidu da mi treba da se izborimo za najbolje moguće rešenje za naš narod – istakao je Dačić.

Stamatović kaže da Zdrava Srbija neće bojkotovati izbore na lokalnom nivou, jer su u prošlom izbornom ciklusu pobedili.

  • Imaćemo jedinstven stav za parlamentarne izbore – kazao je Stamatović.

Čanak kaže da njegovi predstavnici odlaze na dijalog vlasti i opozicije, ali da on ne vidi svrhu toga.

Dačić je izjavio da je besmisleno da se priča da li će njegova stranka bojkotovati izbore.

  • Niko ne podržava bojkot izbora kada je reč o stranim faktorima. Postoji određeni broj stranaka kojima je lakše da bojkotuju izbore, jer znaju da ne bi imali neki broj glasova – naveo je Dačić.

(Espreso.rs)

Loading...

Add Comment