NAJVEĆE ZAMKE ZA TURISTE U GRČKOJ: Ovako vas varaju, a da toga niste ni svesni! Obratite pažnju na OVO

Naši turisti već godinama padaju na lažne znamenitosti poput one u Sutomoru gde brodovi reklamiraju ture do kuće naše pokojne glumice, Milene Dravić, dok se na jednoj od prelepih plaža na grčkom ostrvu Tasosu, Alikiji, nalazi restoran u kojem vam “oderu kožu sa leđa”

Neobaveštenost, osećaj uzbuđenja, ali i vešto upakovana i prezentovana “kreativna istina” samo su neki od razloga zašto turisti nasedaju na prevare koje im serivraju restorani, kafići, ali i same turističke agencije tokom boravka na atraktivnim letnjim destinacijama u Grčkoj i u regionu.

Naši turisti već godinama padaju na lažne znamenitosti poput one u Sutomoru gde brodovi reklamiraju ture do kuće naše pokojne glumice, Milene Dravić, dok se na jednoj od prelepih plaža na grčkom ostrvu Tasosu, Alikiji, nalazi restoran u kojem vam “oderu kožu sa leđa”.

Ove zamke za turiste nisu retkost i obično vam deluju bezopasno pošto su vam pojedine atrakcije, kao i restorane, preporučili i sami vodiči. Međutim, istina je sasvim drugačija i verovatno su vodič i restoran u dogovoru. O ovom vidu “pljačkanja” turista, pisali su i na Fejsbuk stranici Nikana, gde mnogi Srbi traže informacije o smeštaju, ali i o plažama koje se tokom boravka u Grčkoj, moraju obići zbog svoje lepote.

Kako su naveli u svom postu, jedna od najvećih pljački koje se sprovode nad turistima, vrši se na plaži Aliki na Tasosu, gde je ponašanje jednog vlasnika čuvenog restorana, o čemu smo već pisali, najbolji primer kako ove prevare funkcionišu. Naime, cene variraju od slučaja do slučaja, i retko ko se nije požalio na ovaj lokal koji godinama izvlači pozamašne svote novca iz džepa turista.

Kao drugi primer, koji više naginje crnom humoru, naveli su slučaj sa Sitonije. Naime, ako ste odlučili da idete na izlet brodom do Plave lagune ili ostrva Amuljani, koje je poznato po predivnom moru, može vam se dogoditi da uopšte ne vidite ono što ste platili, a da vas iskrcaju tamo gde su vam i rekli. Da ne bune zabune, ovakvu prevaru teško da možete da uočite pošto vas pričom ubede da ste došli tamo gde su vam i obećali i za šta ste platili, a u stvari ste završili u samoj luci, kada se radi o Amuljaniju, dok Plavu lagunu jednostavno preskoče i ostave vas da se kupate na nekom drugom mestu.

Nažalost, u komentarima ispod njihovog posta, javilo se dosta naših turista koji su bili žrtve sličnih smicalica, navodeći da im nikada nije ponuđen povrat novca ili pomeranje izleta za neki drugi dan, ako je razlog zbog kojeg nisu stigli na određenu destinaciju bilo loše vreme.

Ovakve stvari su se dešavale onima koji su išli na Skijatos, a koji su uplatili izlete na Skopelos ili obilazak prelepe plaže Lalarije.

  • Prošle godine smo letovali na Skijatosu. Uplatili smo dva izleta i ne zna se koji je bio veći promašaj! Na izlet na Skopelos smo išli po kiši a Lalariu nismo ni videli jer je navodno duvao jak vetar, pa su nas vozali oko ostrva. Ni jedan ni drugi izlet nisu odloženi zbog lošeg vremena, a drugi dani letovanja sunčani i bez vetra. Posle smo čuli da skoro niko ni ne stigne do Lalarie, a ona je najlepša plaža ostrava. Inače, išli smo preko grčke agencije a vodič je bila visoka plava Bugarka ili Makedonka, nisam sigurna, koja je bila užasno neprijatna – napisala je jedna od naših turistkinja.

Da su prevare moguće i kod rentakar agencija, svedoče pritužbe na agenciju koja se nalazi na Tasosu u Potosu, a nalazi se preko puta policijske stanice. Takođe, dosta njih se žalilo na fantomski parking na Lefkadi na plaži Agiofili, gde iako nema znaka za parkiranje, jedan čovek traži turistima pet evra, pa i na devojku koja na ulici u Pefkohoriju prodaje osiguranja za rentirana vozila.

Prema rečima naših turista, krade se i u barovima na Rodosu, gde gosti tek na kraju saznaju koliko košta piće koje su pili, pošto cene izražene u meniju – nema. A cena je prava sitnica, i po bokalčetu koktela ide od 50 evra.

Ovakve stvari nesumnjivo znaju da upropaste odmor, ali na sreću turista, o njima se danas priča i piše, pa je prevarantima ostalo veoma malo mesta da sakriju svoje aktivnosti. Ipak, ako ništa drugo, makar umemo da pišemo na društvenim mrežama, što se u ovom slučaju, ispostavilo da je od velike koristi.

(Espreso.rs)

Loading...

Add Comment