STIGLA JEDNOKRATNA POMOĆ ZA GRAĐANE! Od danas 4.000 dinara dobijaju žene, a 3.000 muškarci!

Više od 2.000 građana sa teritorije Jagodine došlo je danas na redovan prijem kod predsednika gradske skupštine Dragana Markovića Palme. On je najavio da će iznos novca koji se dodeljuje građanima od sada biti povećan i za 50 odsto.

  • Promenili smo kriterijum za dodelu novca na redovnim prijemima građana u Skupštini grada. Do sada je bilo 3.000 dinara za ‘gospođu’ i 2.000 dinara za ‘gospodina’, a od danas 4.000 dinara za ‘gospođu’, a 3.000 za ‘gospodina’ – rekao je Marković.

Dodao je da ovako namerno govori zbog onih koji se rugaju kada Grad pomaže sugrađanima.

  • Ajmo sada da uradimo anketu i pitamo da li bi neko ko ima petoro školske dece odbio da primi 20.000 dinara pred početak školske godine ili 15.000 za petoro onih koja ne idu u školu – predložio je Marković.

Prema njegovim rečima, novac se dodeljuje na osnovu odluke Centra za socijalni rad i predloga mesnih zajednica koje su poslale Skupštini grada spisak porodica sa malim primanjima, onih sa više dece ili u kojima je neko bolestan.

  • Odluka je da takvim porodicama dajemo 4.000 dinara po đaku i 3.000 dinara po detetu koje ne idu u školu, a starijim i bolesnim dajemo novac za lekove – izjavio je Marković i podsetio da lokalna samuprava na mesečnom nivou štedi između osam i 10 miliona dinara i da sve te pare idu građanima.

Podsetio je da svakoj porodici na teritoriji Jagodine mesečno ostaje od šest do 15 hiljada dinara od kada je uvedem besplatan prevoz, jer zaposleni članovi i dalje primaju putne troškove, a voze se besplatno.

Loading...

Add Comment