Vic Dana : Prvo je….

Kaze Fata materi: “Majko, Mujo bi me zenio i on misli da sam ja djevica, a ja nisam.”Mater na to: “Ma nece on to primjetit samo ti stavi sljivu.”
Dodje poslije svatova Fata i govori kako je Mujo pojeo sljivu. A mater ce na to:Ma nema veze, i tvoj je caca pojeo lubenicu.Što volim kada uzmem da radim zadatke iz matemamatike i fizike i zapnem kod teških zadataka, otvorim rešenja da vidim postupak i rezultat, kad ono hop, zadatak ili nije rešen uopšte ili je dat krajnji rezultat, a pri tom je označen kao teži. Onda se osetim kao najveći glupak i razmišljam da li je moguće da sam toliko glupa da ne mogu da rešim zadatak i tražim ga po netu. O Veneovim zbirkama ni da ne pričam. Niko ih 30 godina nije prekontrolisao. Nemam koga da pitam, kad pitam profesore, neće da nam objasne, urade 2 najjednostavnija zadatka i to je to. U kući nemam koga da pitam.

Odrasli smo zajedno, bio mi je porodica, prijatelj i ljubavnik, sve u jednom. Međutim, pred kraj faksa shvatam da sam mu više psiholog i mama nego devojka. Vadila sam ga iz kockarskih dugova, vodila ga kući pijanog i drogiranog, a on me je zauzvrat sve češće lagao i povređivao. I sve bih ja to njemu oprostila da mi se nije zgadio i psihički i fizički. Mislila sam da je to neka faza, ali ipak smo se razišli. Svi oko nas su bili u šoku jer je bilo izvesno da ćemo se venčati jednog dana. Taj razlaz je bio pre četiri godine, a on je ponovo onaj stari, opametio se. Vidimo se ponekad u društvu, ali mi i dalje nije zanimljiv kao muškarac, imamo oboje nove partnere. Nije mi žao što nisam više s njim, žao mi je te naše priče. Tužno je kad ti je neko ko ti je bio sve sada samo poznanik. Dugo mi je trebalo da se pomirim sa tom činjenicom, kao i sa činjenicom da sam izgubila najboljeg prijatelja.

Add Comment