UBIJENI ZBOG PORODIČNOG BLAGA? Krvava misterija u Jabukovcu krije strašnu tajnu, ubica je svakog OVERIO U GLAVU!

Ubistvo porodice Kazimirović iz zaseoka Vratna u ataru sela Jabukovac kod Negotina, koje je pre 12 godina postalo poznato po devetostrukom ubistvu, najverovatnije je delo surovog ubice, koji je već ubijao!

Jabukovac, selo Vratna
Jabukovac, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić
Jabukovac je prekjuče potresao još jedan masakr. Na imanju Kazimirovića nađena su četiri leša. Domaćin Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i njena ćerka Dragana ubijeni su hicima iz pištolja i overeni u glavu. Zločin se dogodio dva dana ranije, ali pošto Kazmirovići žive u usamljenom zaseoku, komšija je tek prekjuče pronašao leševe.

  • Ubica je ispalio ukupno 10 hitaca. U Raju je pucao dok je bio na traktoru. Četiri metka mu je ispalio u grudi i jedan u glavu. Dve žene su ubijene sa po dva hica, direktno u glavu. Rajinu sestru metak je pogodio u usnu i završio u lobanji. Ubica nije promašio nijednom – kaže izvor i dodaje da su leševi izgledali jezivo, naročito jer su na vrućini stajali više od 48 sati.
  • Na salašu užasno smrdi, krvi je svuda. Policija nikome ne da da priđe – kaže meštanin.

Naš izvor dodaje da istražitelji sumnjaju da je na Kazimiroviće pucala jedna osoba.

  • Tačno je znao šta radi. Ovo je uradio neko ko je već ubijao! Tako hladnokrvno ubistvo Srbija ne pamti. Ubistvo podseća na profesionalne likvidacije, nalik onima u mafijaškim filmovima – kaže izvor.

Policija je od prekjuče okupirala čitavo selo. Kolegama iz Negotina u pomoć su pritekli i inspektori i forenzičari iz Beograda. Jabukovac su nadletali i helikopteri.

  • Na informativni razgovor privedeno je na desetine osoba. Ispitivani su i na poligrafu. Svi do jednog su prošli testiranje – kaže izvor.

Meštani pričaju da je ubijeni Raja živeo u kući sa majkom Dragicom, koja se otežano kretala.

  • Bio je prek. Sudio se sa nekoliko meštana. Imao je dosta stoke i mehanizaciju. Bio je vredan i radan, ali čudan – kaže komšija i dodaje da su pre tri nedelje kod Raje došle sestra Ljubinka i njena ćerka.
  • O njima slabo šta znamo. Nisu često dolazile. Budu malo u inostranstvu, malo ovde – kaže komšija.

Motiv svirepog ubistva nije još poznat. Kuća u kojoj su živeli nema ni struje ni vode. Komšije kažu da su se Kazimirovići prilično skromno držali iako su dobrostojeći.

  • Svi su pričali da je Raja našao neke zakopane dukate. Međutim, živeli su bedno, kao da nemaju za hleb. Imali su stoku, puštali je ljudima po livadama, svađali se, tužili. Imaju tri traktora. Jedan su nedavno kupili za keš, po tome se videlo da imaju pare. Oblačili su se toliko sirotinjski da pomisliš da su prosjaci, a imali su na desetine grla ovaca, krava, svinja – kažu meštani.
  • I Branislav Pandurović kaže da ne zna zašto su izgledali kao prosjaci kad su imali novca.
  • Raja nije često napuštao salaš, retko ko ga je viđao u Jabukovcu. Uglavnom su spoljne poslove obavljali njegovi prijatelji, koji su radili kod njega. Po Jabukovcu kruže priče da su ubijeni zbog novca, ali mi je nezamislivo da neko može da puca u celu porodicu zbog materijalnih stvari. Pa koliko su oni mogli para da imaju da bi im neko ovo uradio? – pita se Pandurović.

MOJ SIN NIJE TU, STALNO NEGDE PUTUJE

Javorka Petrikić, prva komšinica Kazimirovića i majka S. M., kome se pre dva dana izgubio trag i koga policija traži, kaže za Kurir da se njena i Rajina porodica nisu slagale. Javorka kaže da njen sin nije tu i da ne zna gde je.

  • On je bio nezgodan, nije se družio ni sa kim. Sa mnogima je vodio sudske sporove, čak i sa rođacima. Nama je zatvarao put i zabranjivao nam da tuda prolazimo, zbog toga smo sve sudski rešavali. Nisam se ja s njim svađala, samo sam mu pristojno govorila da neke stvari ne treba da radi. Moj sin nije pričao s njima često, kao ni mi. Sin mi je retko u selu. Stalno negde putuje – rekla je Javorka.

BOJIMO SE DA UBICA NE ZAKUCA I NA NAŠA VRATA

Jabukovčani kažu da su im se opet vratile nemile scene od pre 12 godina, kada je njihov komšija Nikola Radosavljević, koji je bio opsednut crnom magijom, počinio masakr.

  • Svi smo u strahu, ovo je užasan zločin. Sve nas podseća na 2007. godinu, kada je onaj manijak ubio devetoro ni zbog čega. Jabukovac je mirno i lepo mesto, ne bi trebalo da se pamti po ubistvima. Nažalost, ponovo proživljavamo istu tragediju i traumu. Zaključavamo vrata. Bojimo se. Ne znamo ni ko je ubica, ni gde se skriva. Svi se osećamo ugroženo. Može i nas da pobije, očigledno je lak na obaraču – priča meštanin.

VOLELI SMO IH KAO NAJROĐENIJE

Jovan i Katarina Danilović, koji su godinama radili na imanju ubijenih, kažu za Kurir da je Raja bio dobar čovek.

  • Radili smo za njih. Pomagao sam u kućnim poslovima, u štali, zidao sam kad god je Raji pomoć bila potrebna. A i on je dolazio kod nas. Donosio nam je sir, hleb, jabuke, kruške. Često je dolazio da puni mobilni telefon kod nas jer nema struju. Pre zločina je bio bolestan, pa je dve nedelje bio u Nišu. Mi smo tada čuvali njegovu stoku. Bile su tu i njegova majka i sestra. Ne znam da li je dobijao pretnje. Mnogo nam je žao. Radili smo skoro pet godina kod njih. Voleli smo ih kao svoje najrođenije – kažu Danilovići i dodaju da je Raja imao problema samo sa jednom porodicom:
  • Znam samo da su se svađali oko imanja i stoke. Dan nakon ubistva došli smo na njihovo imanje, ali smo umesto njih zatekli policiju koja nam je saopštila da su naši prijatelji mrtvi.

KOMŠIJA I KRIMINALAC UMEŠANI U ZLOČIN?

Iako osumnjičenih za ubistvo nema, policija već dva dana intenzivno traga za dvojicom muškaraca. U pitanju su S. M. (38) iz Jabukovca, komšija Kazimirovića, i M. S. iz Brze Palanke, koji je nedavno izašao sa robije.

  • Specijalna policija i negotinska policija od preksinoć pokušavaju da pronađu dvojicu ljudi za koje sumnjaju da su povezani sa ubistvom, iako za to ima samo nagoveštaja. Prečešljali su čitavo područje, ali tu dvojicu još uvek nisu pronašli – kaže naš izvor i dodaje:
  • Traga se i dalje za S. M. iz Jabukovca. Njegov salaš je najbliži salašu ubijenih, a nije viđen u selu poslednja dva dana, što je veoma sumnjivo. Takođe, potraga traje i za M. S. iz Brze Palanke, koji je pre nešto više od godinu dana izašao iz zatvora. On je poznat i vispren kriminalac, osuđivan je za ucene, krađe, otmicu. Mučio je jednu žrtvu tako što joj je celu šaku stavio u lonac kipuće vode i koža sa šake je otpala. On je bio na ratištu, imao je jaku kriminalnu grupu. Njega su pre nekoliko dana meštani videli u selu – kaže nam izvor blizak istrazi.

Policija smatra da postoji mogućnost da je komšija S. M. tipovao Kazimiroviće i prenosio informacije M. S. iz Brze Palanke.

Add Comment