ZABORAVITE NEMAČKU! OVA DRŽAVA TRAŽI RADNIKE SA NAŠIH PROSTORA Daju 2.000 eura samo da odete tamo! Plata je 4.000, a ako dovedete još nekog, dobit ćete poseban poklon!

Medicinari iz BiH sa nestrpljenjem očekuju dolazak poslodavaca iz Kuvajta, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su u potrazi za radnicima sa ovih prostora stigli čak do Hrvatske.

– Uslovi rada su već poznati, a u ponudi je plata od 4.000 eura, dok će svaki radnik koji potpiše ugovor i ode da radi tamo, dobiti 2.000 eura premije, a prekovremeni rad plaćaju 150 odsto. Poslodavci iz Zalivskih zemalja radnicima sa ovih prostora obezbjeđuju avionski prevoz odavde do tamo, besplatan smještaj, te prevoz od smještaja do posla – kaže predsjednik ovog sindikata Mirko Šerbežija.

Prema njegovim riječima, uslovi za zaposlenje medicinskih sestara i tehničara u nekoj od klinika u Kataru ili Kuvajtu su diploma o završenoj školi, dvije godine radnog iskustva i solidno poznavanje engleskog jezika.

zemljotres05-alo-dejan-briza-1000×0
Foto :Alo

Domaćim domovima zdravlja i bolnicama konce mrse i mnogi poslodavci iz Evrope koji ne žale para da dođu do dobrog njegovatelja ili medicinske sestre. Tako su pojedine strane klinike spremne da sa čak 2.000 eura počaste onoga ko im preporuči i dovede vrijednu medicinsku sestru sa ovih prostora.

– Posrednici su, najčešće, upravo medicinari koji su se, zbog svoje stručnosti i sposobnosti, za kratko vrijeme dokazali u tim klinikama – kaže predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Milenko Granulić.

Novi.ba/Alo

Add Comment