IZDAJA NEVIĐENA U DOSADAŠNJOJ SRPSKOJ ISTORIJI! Jeremić po nalogu Tadića išao kod Putina! Predsednik Rusije zgrožen, nije verovao šta je izašlo iz njegovih usta!

Sve piše u dokumentima ruske obaveštajne službe.

Vuk Jeremić tražio je 2005. godine, po nalogu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, od ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija ne bude prepreka kosovskoj nezavisnosti, piše “Srpski telegraf” pozivajući se na dokument za koji tvrdi da ga je dobio od ruske obaveštajne službe.

Kako navodi list, u dokumentu o sastanku koji je održan 28. novembra 2005. precizira se da je tadašnji šef spoljnopolitičkog tima predsednika Srbije, Vuk Jeremić u Rusiju došao kao Tadićev izaslanik sa molbom za šefa Kremlja da Rusija u UN ne stavlja veto na odluke koje vode u pravcu kosovske nezavisnosti.

Jeremić je, kako se navodi u dokumentu koji prenosi Srspki telegraf, u razgovoru sa tadašnjim specijalnim predstavnikom predsednika Rusije za centralni federalni okrug Georgijem Poltavčenkom, posebno naglasio da bi svako protivljenje i veto vezano za Kosovo značilo destabilizaciju Balkana, ali i jačanje nacionalistički orijentisanih političara.

Alo.rs

Add Comment