SAMO ŠTO MU NIJE LUPILA ŠAMAR! Svi pričaju o britanskoj premijerki Terezi Mej koja se sa Putinom pozdravila na NEKULTURAN način! (FOTO)

Neki kažu da je Tereza tako pokazala svima šta zaista misli o lideru Rusije.

Britanska premijerka Tereza Mej susrela se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na G20 samitu u Osaki, a njihove zvanične fotografije privukle su dosta pažnje na društvenim mrežama.

Par se na početku susreta rukovao, ali nijedno od njih dvoje se pritom nije nasmešilo. Posebnu pažnju izazvalo je lice premijerke koja od kamenog izraza nije htela da odustane.

Drugi misle da je Mej odlučila da pokaže šta zaista misli o svima, sada kada je njena dužnost gotova. Ipak, većina njih ovo karakteriše samo kao nepristojnost, nediplomatičnost i nedostatak manira.

Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je ruskog predsednika Vladimira Putina da prekine “mere destabilizacije koje predstavljaju pretnju Velikoj Britaniji i njenim saveznicima”.

U protivnom neće biti normalizacije bilateralnih odnosa, upozorila je britanska premijerka, koja se prvi put sastala s Putinom od afere trovanja 2018. bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja. Premijerka je tokom sastanka s Putinom rekla da “poseduje neoborive dokaze da je Rusija odgovorna” za taj napad trovanjem.

Tereza Mej je rekla da je i pored toga otvorena za mogućnost “drugačijeg odnosa sa Rusijom i da je na Rusiji da izabere drugačiji put” od destabilizirajućeg. Britanske vlasti su pre tog sastanka insistirale da razgovor između premijerke i ruskog predsednika ne predstavlja “normalizaciju bilateralnih odnosa”.

Loading...

Add Comment