PUTIN JE POSLAO DRAMATIČNO UPOZORENJE VUČIĆU! Iz njegovih reči jasno je da se Srbiji sprema ZLO!

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sledi pravi pakao u narednom periodu, pojačavaju se kako spoljnopolitički tako i unutrašnji pritisci, upozorenje je Vladimira Putina koje je preko diplomatskih kanala stiglo na adresu najviših zvaničnika Srbije.

  • To je glavni razlog zbog kojeg je Putin odlučio da na mesto ambasadora u Beogradu pošalje svog iskusnog diplomatu, specijalca, najboljeg operativca u kriznim situacijama Aleksandra Bocana Harčenka, koji će sigurno ukrstiti koplje sa Entonijem Godfrijem, novim američkim ambasadorom u srpskoj prestonici. Na Balkanu se trenutno lome koplja za prevlast istoka i zapada i sa tim se neće stati sve dok se ne odluči pobednik – podvlače izvori iz obaveštajnih krugova.

Na osnovu informacija ruskih bezbednosnih službi, koje je Putin dostavio i Beogradu, precizira se da će se prvo pojačati spoljnopolitički pritisci na Srbiju, a zatim će uslediti unutrašnji konflikt.

  • Zemlje iz okruženja krenuće sa zatezanjem oko spornih pitanja, Hrvatska i Bosna zbog nerešenog pitanja granica, dok će se istovremeno raditi i na slabljenju pozicije Milorada Dodika. Kada je reč o Crnoj Gori, tamo položaj Srba nije mnogo bolji, a postoji i realna opasnost od eskalacije problema zbog otimanja imovine SPC. S druge strane, Makedonija je na putu ulaska u NATO izrazito neprijateljska prema nama zato što njome rukovode zapadni moćnici i albanske partije, koje rade na ostvarenju velikoalbanskog cilja – objašnjavaju izvori koje nam opasnosti spolja dolaze.
  • Međutim, zapadne države, poput Amerike, Nemačke i Velike Britanije i te kako imaju moć i interes da podgreju stvari na Balkanu i tako saseku ruski uticaj i veze Srbije i Moskve. Podaci ruskih bezbednjaka ukazuju da se na terenu upravo to dešava i da velike sile dodaju temperaturu u ionako vreo balkanski lonac – pričaju dobro obavešteni izvori i dodaju da će se od jeseni pojačati pritisci na Srbiju kako bi ušla u NATO.

Rusi upozoravaju na moguće potrese i kada je reč o unutrašnjopolitičkoj situaciji.

  • Opozicija će učiniti sve kako bi iskoristila svako negodovanje, socijalne proteste, sve što im može omogućiti politički profit pred izbore koji su zakazani za proleće – precizira se.

(Espreso.rs)

Loading...

Add Comment