VAŽNO ZA SVE GRAĐANE Ako radite u ovom sektoru, čeka vas ozbiljno povećanje plata!

Unapređenjem u zvanje samostalnog savetnika i povećanjem koeficijenta, zarada inspektora iznosiće između 60.000 i 70.000 dinara, u zavisnosti od rezultata koje su pokazali u prethodnom periodu, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

“Inspektori će zbog složenosti posla dobiti viši status, a to znači i veće plate. Vlada Srbije na ovaj način još jednom pokazuje da u okviru reforme inspekcija želi da unapredi materijalni položaj i status inspektora, jer ljudi koji brinu o našem zdravlju, bezbednosti i okolini zaslužuju adekvatne uslove za rad”, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, a navodi se u saopštenju.

On je rekao da će Vlada Srbije učiniti sve da se poveća broj inspektora i unapredi oprema sa kojom rade.

Ružić je podsetio da je inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama prošle godine povećan koeficijent za rad na terenu, što je stvorilo uslove da im plata bude povećana do 20 odsto.

“Srbija ima ukupno oko 4.000 inspektora, što nije dovoljno i zato će u narednom periodu prioritet biti zapošljavanje novih inspektora”, istakao je Ružić i dodao da Srbija ima četiri puta manje inspektora nego što je standard u EU.

Vlada Republike Srbije je 5. aprila 2019. godine usvojila Akcioni plan za sprovodjenje Nacionalnog programa za borbu protiv sive ekonomije za 2019. i 2020 u okviru koga je i mera koja predviđa dostizanje neophodnih ljudskih i materijalnih kapaciteta inspekcija i uvođenje novih kriterijuma za vrednovanje rada inspektora.

U postupku izrade uredbe, sprovedene su konsultacije na svim nivoima vlasti, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uradilo je i “Funkcionalnu analizu Republičkih inspekcija sa analizom kapaciteta, dodaje se u saopštenju.

Loading...

Add Comment