CRNA GORA JE PLJUNULA PO SRBIJI I SRBIMA NA KOSOVU! U onome što su njeni vojnici uradili NEMA ni traga ČOJSTVU

Tridesetak kilometara od čuvenih Plitvičkih jezera, stotine evropskih i američkih vojnika, među kojima i tridesetak crnogorskih, izvode pripreme za prelazak mađarske granice. Ono što je zanimljivo je to da vojnici Crne Gore nose zastave Albanije i tzv Republike Kosovo.

Oni su samo deo od više hiljada vojnika iz 15 članica i nečlanica NATO koje učestvuju u vojnoj vežbi “Immediate reponse 2019” (IR19), koja ima za cilj da testira i poboljša njihovu mogućnost brzog razmeštanja snaga i opreme iz jedne u drugu zemlju.

Pripadnicima Vojske Crne Gore trebalo je 16 sati do vojnog poligona u Slunju, najvećeg u Hrvatskoj.

Prema riječima poručnika Aladina Hadrovića, nisu imali nikakvih poteškoća na tom putu.

“Ova vežba će pobljšati naše odnose i povezaće nas sa drugim saveznicama i partnerskim zemljama. Učešćem u ovakvim vežbama, pripadnici VCG stiču veće iskustvo, proširuju i poboljšavaju svoje znanje”, kazao je on za “Vijesti”.

Najveći broj je iz sastava Pešadijskog bataljona baziranih u kasarni “Vladimir Knežević Volođa” u Pljevljima.

Od ukupnog broja učesnika, 28 je u sastavu pešadijskog voda multinacionalnog pešadijskog bataljona pod komandom Hrvatske, dva su u ulozi štabnih oficira u komandi bataljona, a osam pripadnika Pomorskog odreda Mornarice će uvežbavati procedure protiv-diverzantskog obezbeđenja plovnih obekata dok baziraju u ratnoj luci.

VCG je na vežbi angažovala i osam motornih transportnih vozila, od kojih su šest savremeni lako-oklopni transporteri “mercedes-benz G”.

Add Comment