UŽASAVAJUĆE VESTI SA KOSOVA Albanci uradili OVO – Udar na Srbiju! Više nema nazad!

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su rezoluciju o “Genocidu Srbije na Kosovu”.

Za rezoluciju o navodnom genocidu srpskih snaga na Kosovu 1998. i 1999. glasalo je 79 poslanika, bez glasova protiv, javio je RTK2.

Sednici nisu prisustvovali poslanici srpske zajednice.

EU bi mogla da učini jednu istorijsku grešku na Balkanu, jer lideri Unije na samitu u junu treba da odluče o pristupnim pregovorima sa Albanijom i Severnom Makedonijom. Odluka treba da bude jednoglasna, ali neke zemlje poput Francuske i Holandije oklevaju sa narednom fazom proširenja Unije, naveo je FT.

Francuzi žele da se EU fokusira na svoje reforme, jačanje zone evra i izbegavanje mera koje bi mogle da jačaju nacionalističke i populističke struje. Međutim, to bi moglo da se okrene protiv Unije koja smatra da Balkan drži pod kontrolom, smatra FT. Britanski list navodi primer rešavanja spora izmedju Severne Makedonije i Grčke, čime je Skoplje pokazalo da odustaje od ultranacionalizma prethodnika. Narod Severne Makedonije možda će se zapitati da li će EU ikada otvoriti svoja vrata ako hrabra diplomatija i vešto upravljanje nacionalnim dimenzijama konflikta oko imena ne budu nagradjeni pristupnim pregovorima, naveo je list.

Takvo kašnjenje bi odložilo reforme u Severnoj Makedoniji, potkopalo borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, a to bi moglo da oživi i makedonski šovinizam, ocenjuje list.

Add Comment