DRAMA! ŽELE POTPUNU OKUPACIJU! Nakon UPADA KFORA, Albanci ZAUZIMAJU CELU Kosovsku Mirovicu!? HAOS!!

Gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, kaže da veruje da će dobiti pozitivan odgovor lažne vlade u Prištini na svoju inicijativu o “ujedinjenju” severnog i južnog dela tog grada.

On je za prištinski Zeri rekao da će, u suprotnom, pokušati sve zakonske forme da iskoristi kako bi njegova inicijativa za zajedničku opštinu zaživela.

– Mi smo je započeli na legitiman način u Skupštini opštine, ako ne prođe, onda ćemo pokrenuti peticiju sa 10 hiljada potpisa, a ako ni peticija ne prođe, onda ćemo videti u trećoj rundi šta ćemo preduzeti, ali grad svakako treba da se ujedini – rekao je Bahtiri.

Njegov zahtev za ujedinjenje Mitrovice još se razmatra u Ministarstvu za administraciju lokalne samouprave.

Zeri, međutim, navodi da se ni iz vlade, ni iz tog resora nisu izjašnjavali o inicijativi Bahtirija.

POČELA HITNA MOBILIZACIJA NA KOSOVU Jezive poruke Albanaca odjekuju Mitrovicom! HAOS!

– Mi smo održali skupštinu opštine Mitrovice, i ona je jednoglasno odobrila moj zahtev, sada je na Ministarstvu za administraciju lokalne samouprave da vrati odgovor, što je u skladu sa Ustavom Kosova. To je naš zahtev. Oni imaju vremenski rok od dve nedelje da nam odgovore u vezi sa legitimnošču našeg zahteva i posle, nakon zakonske verifikacije od Ministarstva za administraciju lokalne samouprave, u obavezi su da odluku pošalju Vladi Kosova – rekao je Bahtiri.

Srbija Danas

Loading...

Add Comment