Srbiju očekuje temperaturni šok od koga ćemo se teško oporaviti, zalediće nam se krv u žilama! EVO KADA KREĆE!

Iako će i sutra maksimalna temperatura dostići deseti podeok, već narednih dana nam se sprema pravo zahlađenje.

Zahlađenje sa kišom, susnežicom i snegom prognoza je koja nas očekuje narednih nedelju dana. Kako navode meteorolozi, početak nedelje prati promenljivo vreme sa kišom, dok se na planinama očekuje sneg.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, pad temperature osetićemo u četvrtak i petak, kada će maksimalna dnevna iznositi pet stepeni.

– Narednih dana će u zemlji biti promenljivo oblačno i hladnije sa kišom, susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura u utorak i sredu kretaće se uglavnom od tri do sedam stepeni, a potom će biti padu i u četvrtak i petak kretaće se od jedan do pet stepeni, dok se u toku jutra očekuje mraz – objašnjava Đurić.

U Beogradu će maksimalna temperatura danas iznositi 12 stepeni, ali će, kao i u ostatku zemlje, od sutra biti u padu, te će biti uslova za susnežicu i slab sneg.

Od 20. decembra, kada se prognozira suvo vreme, temeprature će se razlikovati za oko stepen, dva, uz povremeni sneg svakog drugog dana, dok je za 27. prognoziran i mali skok, kada će najviša dnevna biti iznad 8 stepeni. Potom se temepraturna krivulja spušta za 2, 3 stepena Celzijusovih do kraja godine i od 28. do 1. janura padaće sneg.

Tako pokazuje dugoročna prognoza za decembar, objavljena na sajtu RHMZ, međutim, tu su uvek moguće oscilacije, naglašavaju meteorolozi.

Alo.rs

Add Comment