SRBIJA PODIŽE VOJSKU?! Vlada prelomila: Ne možemo da gledamo novo etničko čišćenje na Kosovu!

Ne možemo da gledamo kako neko sprovodi novo etničko čišćenje, nove Oluje i kako Edi Rama na njih poziva, rekli su iz vlade.

Predsednica Vlade Ana Brnabić nije želela da komentariše medijske navode da Amerikanci šalju oružje u Albaniju, koja je navodno namenjenja vojsci Kosova, ističući da je to ozbiljna tema i da se nada da će biti dovoljno razuma na strani SAD.

– Nadam se da će biti dovoljno razuma na strani SAD da znaju šta je dobro za njihove partnere u Prištini – rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se slaže sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u oceni da formiranje vojske Kosova znači da će Srbija biti u ćorsokaku i da zbog toga još jednom apeluje “da se prizovu razumu”.

Kazala je da bi sve evropske lidere upitala šta bi radili da su na njenom mestu.

Premijerka je istakla da je Srbija ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta, vojske i policije, jer su bili devastirani, zato što smo vojno neutralna zemlja, ali i zato što, kada neko zna da smo i u tom smislu jaki i sposobni, onda je to argument više da moraju da sednu i razgovaraju o kompromisu.

ŠIPTARIMA STIGLE STRAŠNE VESTI! Sankcije im se vratile kao bumerang, ne veruju kakva PROPAST ih je snašla!

– Nadam se da nikada nećemo morati to da upotrebimo, ali nažalost mislim da je to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu. Ne možemo da gledamo kako neko sprovodi novo etničko čišćenje, nove Oluje i kako Edi Rama na njih poziva – rekla je Brnabić.

Kako je istakla, nije to loše samo za Srbe, ili Albance, to je loše za region i katastrofalno za Evropu.

Ana Brnabić, Foto: Alo!/Marko Đoković
– Sramota je da u 21. veku pričamo o tome, umesto da pričamo o školama – podvukla je ona.

Ponovila je da je prioritet vlade obrazovanje i digitalizacija i da je važno da se napravi dalji iskorak u ekonomiji zasnovan na inovacijama, da bi se brže povećala prosečna primanja u zemlji.

NAJNOVIJA VEST! VUČIĆ ZAMOLIO ČEPURINA da prenese PUTINU ovu poruku i MOLBU! Konačno SE OPAMETIO , šiptari su SAD NAGRABUSILI!

Kako je rekla, često je u šizofrenoj situaciji da se bavi tim stvarima, a da onda mora da se vrati u 19. vek i da odgovara da li će neko suprotno svemu normalnom, svim međunarodnim sporazumima i sopstvenim aktima, da pravi vojsku.

– Da li bi 15. decembra išli da pokore, fizički, neki narod samo zašto su oni Albanci, a mi Srbi… Šta bi neki drugi evropski premijer radio u toj situaciji? To su nenormalne stvari, da danas, u 21. veku uopšte o tome razmišljamo i pričamo da imamo takvu opasnost – poručila je predsednica vlade.

Add Comment