OVO NI KOMUNISTI NISU RADILI! Da li je OVO NAJVEĆA Srpska sramota! Proteruju KARADJORDJEVIĆE!

Karađorđevićima Agencija za restituciju ne želi da vrati imovinu…

Svi će sada reći, malo li je? Ili nisu zaslužili ni toliko, ali samo se za sekundu stavite u položaj da vas država izbacuje iz vaših domova, koje su gradili vaši dedovi, očevi i da vam za to daje neku svotu novca. Da li ćete i tada ista pitanja postavljati?

Bilo kako bilo, Agencija za restituciju donela je odluku da se Karađorđevićima na ime odštete za oduzimanje Belog dvora na Dedinju i ostalih nekretnina na čiji povraćaj, podvlači se IMAJU ZAKONSKO PRAVO isplati 500.000 evra.

Istini za volju, to je najveća moguća odšteta previđena istim onim zakonom na koji su se pozivali iz Agencije kada su utvrdili da Karađorđevići imaju, sada opet zakonsko pravo na povračaj nepokretnosti.

ŠIPTARIMA STIGLE STRAŠNE VESTI! Sankcije im se vratile kao bumerang, ne veruju kakva PROPAST ih je snašla!

Naravno, ovo je prvostepena odluka, a Zoran Živanović, pravni zastupnik prestolonaslednika Aleksandra rekao je za medije da je Upravni sud poništio odluku Agencije kojom su odbijeni zahtevi Karađorđevića da im oduzeti dvorski kompleks bude vraćen ili obeštećen. Ali Agencija ne može sada da donese odluku da obešteti Dvor, jer nema pravo da odlučuje o njemu pre donošenja posebnog zakona.

Prema njegovim rečima ona posebno ne može da donese odluku o obeštećenju za dvorski kompleks i za ostale nekretnine do zakonskog maksimuma od 500.000 evra. To može biti, ističe, zakonski maksimum za isplatu ostale imovine na koju dinastija ima pravo, ali odluka o Dvoru mora se doneti naknadno, u skladu sa budućim zakonom.

– Ukoliko Agencija za restituciju zaista donese odluku o obeštećenju pre donošenja zakona, opet ćemo se žaliti Ministarstvu finansija, pa Upravnom sudu. Ako i Upravni sud potvrdi odluku Agencije, obratićemo se Ustavnom sudu i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu – najavljuje Živanović.

OVO JE ŽENA NASERA ORIĆA! Zvali su ih Romeo i Julija i gde god se pojave svi gledaju u nju , kada je VIDITE neće vam BITI DOBRO!

I Dragoljub Acović, takođe član Krunskog saveta kaže za Espreso da je ideja da članovi kraljevske porodice budu ukupno obeštećeni sa 500.000 evra – nepravična.

Ipak, kako ističe veruje da još uvek ima prostora za naturalnu restituciju.

Porodica Karađorđević foto: Promo
Ukoliko ipak dođe do isplate za 10 kraljevih naslednika, postavlja se pitanje da li će jednako biti obeštećeni.

Prema ostavinskom rešenju od 27. oktobra 1938. godine, imovina kralja Aleksandra Ujedinitelja podeljena je na tri jednaka dela između sinova Petra, Tomislava i Andreja. Imovina kraljice Marije, međutim, nije.

Osim toga, u dvorskom kompleksu je i izuzetno vredna pokretna imovina ostala iza kneza Pavla, koja nije bila predmet ovog, već zasebnog zahteva za restituciju kneginje Jelisavete i kneza Aleksandra.

(Espreso.rs)

Add Comment