Još jedna država povukla priznanje Kosova i POTKAČILA EU! Šiptari u STANJU ŠOKA! Ne mogu da VERUJU!

Solomonska ostrva su povukla priznanje Kosova, saznaje Koha, i to uz naglasak da je po prvi put to učinjeno javno, odnosno da je KTV došla u posed dokumenta o povlačenju priznanja a koji je stigao kosovskim institucijama.

„Broj priznanja Kosova nastavlja da opada… U pitanju su Solomonska ostrva, suverena država u Okeaniji koja je tokom ove nedelje poslala notu o obustavljanju priznanja“, javlja KTV, prenosi „KosSev“.

Notu o povlačenju je 28. novembra primila kosovska ambasada u Kanberi, u Australiji. KTV tvrdi i da poseduje ovaj dokument.

„Zapravo, u pitanju su dva papira, prvi iz kancelarije Solomonskih ostrva u Australiji, u kojem se navodi da Ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje Kosovu šalju odluku o povlačenju priznanja“, navodi KTV.

A u drugoj, diplomatskoj noti ove godine, isto ministarstvo se osvrće na uspostavljanje diplomatskih odnosa Kosova i Solomonskih ostrva još u aprilu 2015.

„Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Solomonskih ostrva ima čast da obavesti Ministarstvo spoljnih poslova Republike Kosovo da je nakon pažljivog razmatranja i uzimanja u obzir nastavka pregovora između Beograda i Prištine o konačnom statusu Kosova i Rezolucije SB UN 1244, vlada Solomonskih ostrva odlučila da povuče priznanje Kosova kao nezavisne i suverene zemlje. Ova odluka koju su Solomonska ostrva donela ostaje na snazi sve dok se ne završe pregovori uz posredovanje Evropske unije“, navodi se u dokumentu.

Međutim, KTV tvrdi da kosovsko ministarstvo spoljnih poslova negira da je takav dokument dobilo.

„Ministarstvo spoljnih poslova nije oficijelnim kanalima primilo bilo kakav zvanični dokument koji se tiče pitanja o kojem je reč. Smatramo da je to sve nastavak srpske propagande“, za KTV je naveo direktor kancelarije za komunikacije u ovom ministarstvu Sami Kastrati.

Kako navodi KTV, prema srpskim izvorima, do sada su priznanje povukli Unija Komora, Grenada, Dominikanska Republika, Surinam, Liberija, Sao Toma i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Kosovski zvaničnici ministarstva spoljnih poslova sve vreme tvrde da se radi o „lažnim vestima“ i srpskoj propagandi.

Alo.rs

Add Comment