ZAPADNI SVET U ŠOKU: Ono što je Putin uradio na SAMITU Saudijskom Princu Salmanu sve je ZAPREPASTILO! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin i kontroverzni saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman su se srdačno pozdravili na samitu G20 u Buenos Ajresu.

Kako prenose zapadni mediji, budući vladar Saudijske Arabije, koji se nalazi u centru pažnje zbog sumnji da je naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija, bio je “usamljena figura u prostoriji dok se nije pojavio Putin i seo pored njega“.

ŽESTOKO IZMEDJU TRAMPA I PUTINA! Nisu hteli na SAMITU ni da pruže ruku jedan drugom! Ovo je TEŠKO GLEDATI! (VIDEO)

“Putin je podigao ruku prema Salmanu, koju je on oduševljeno prihvatio uz zajedničke široke osmehe“, piše Dejli mejl.

Pre početka samita su lideri SAD, Meksika i Kanade potpisali novi trilateralni trgovinski sporazum, a šefovi zemalja BRIKS-a imali svoj novi susret.

Putin je u tom užem formatu rekao da nepoštena konkurencija sve više potiskuje ravnopravni i iskreni međudržavni dijalog i da se svetom širi praksa uvođenja nezakonitih jednostranih sankcija i protekcionističkih mera mimo Ujedinjenih nacija i pravila Svetske trgovinske organizacije.

Upozorio je da to kida poslovne veze i „samo tkivo svetske ekonomije“.

Predsednik RF je istakao da Moskva želi dugoročnu stabilizaciju Sirije i će pomoći da se što pre formira Ustavni komitet za Siriju koji bi radio u Ženevi.

Posebno je upozorio da moguće američko istupanje iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa – zajedno sa neizvesnostima povodom strateških potencijala – može isprovocirati novu trku u naoružanju.

intermagazin

Add Comment