KAKAV ŠOK! TRAŽILA MU JE DA MOMENTALNO TO URADI: Mogerini zvala Tačija telefonom, IMALA JE JEDAN ZAHTEV

Albanci sa Kosmeta u velikoj panici! Šefica EU diplomatije Federika Mogerini zatražila je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopšteno je u Evropskoj službi za spoljne poslove.

“Ove mere ne pomažu izgradnju odnosa i moraju biti povučene”, saopštila je Mogerinijeva Tačiju u telefonskom razgovoru.

Evropska služba za spoljne poslove navodi da je Federika Mogerini po podne telefonom razgovarala sa Hašimom Tačijem o poslednjim dešavanjima u kontekstu dijaloga o normalizaciji odnosa kome posreduje EU.

Visoka predstavnica je tom prilikom naglasila da odluka kosovskih vlasti da poveća takse na robu iz Srbije i BiH od 100 procenata samo dodatno komplikuje situaciju i ne dovodi do rešenja niti probleme ljudi, niti za nastojanja Kosova u ovom trenutku, ali ni za budućnost.

Kosovo je jedno i nedeljivo, kao što su to želeli Isa Boljetini, Adem Demaći i Adem Jašari, rekao je danas samozvani predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji, pod čijim pokroviteljstvom se u Boljetinu, kod Kosovske Mitrovice, proslavlja Dan zastave u čast Ise Boljetinija, koji je, kaže, Veselji, bio čovek puške i reči.

– Danas, na ovaj sveti dan za našu naciju, od Valone do Boljetina, od Preševa do Ulcinja, od Skoplja do Skadra, ujedinjuje nas poštovanje spram naših prvaka, ujedinjuje nas poštovanje za sve one žene i muškarce koji su i u najtežim danima održavali živom ideju nacije i radili sve što su mogli za njenu slobodu – rekao je Veselji.

On je rekao da se svakog 28. novembra penju na to istorijsko brdo, jer su tu „koreni nacionalne slobode Albanaca“.

(Espreso.rs / Agencije)

Add Comment