HAOS NA KOSOVU! Šiptari napadaju SEVERNU Mitrovicu , žestoka ofanziva , ČEKA se REAKCIJA SRBIJE!

U južnoj Mitrovici u toku je sednica gradske skupštine na kojoj odbornici podnose inicijativu za ujednjenje severne i južne Kosovske Mitrovice. Gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri kazao je pre nekoliko dana da će od Prištine zahtevati da ujedini severnu i južnu Mitrovicu i da će on biti gradonačelnik „ujedinjenog grada“.

Na sednici koja je u toku odbornici su uputili zvaničan zahtev Prištini da kroz skupštinsku proceduru promeni zakon koji reguliše lokalne samouprave na KIM.

– To je jedina tačka dnevnog reda. Albanski odbornici traže promene članova zakona o administrativnim granicama opština. Oni žele da spoje severnu i južnu Mitrovicu – kaže za izvor iz administracije iz južne Mitrovice.

On kaže da se Bahtiri na ovaj korak odlučio nakon što je gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić podneo ostavku.

Priština odgovorila Sjedinjenim Američkim Državama, odakle joj je poručeno da povuče odluku o povećanju tarifa za 100 odsto.

Arifi: Pre će pasti vlada nego što ćemo povući tarife

Savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predstavnik prištinskih institucija u dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi je rekao, na poziv SAD da ukinu uvećane takse za robu iz Srbije, da će pre pasti kosovska vlast nego što će povući odluku o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

On je tako reagovao za prištinski portal „Ljajmi“, u odgovoru na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da Priština treba da ukine odluku o stopostotnom povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH.

„Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što će da povuče odluku o povećanju poreza na 100 posto“, rekao je Arifi.

Američki Stejt department saopštio je ranije da je Pompeo, na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, pozvao Prištinu da odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH i da se okrene radu na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

 

Add Comment