PRPA BATO! RAMUŠ SE UTRONJO! Na sastanku sa funkcionerom NATO imao je samo JEDNU MOLBU!

Haradinaj je obavestio Pariša o celokupnoj sigurnosnoj situaciji u zemlji. Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, sastao sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO-a, Džonatanom Parišom.

Haradinaj je obavestio Pariša o celokupnoj sigurnosnoj situaciji u zemlji, navodnoj posvećenosti Vlade Kosova u vezi sa evroatlanstkim putem, istovremeno se zahvalio trupama NATO-a i KFOR-a za podršku, mir i sigurnost za sve građane u zemlji.

On je naglasio da je potrebno prisustvo snaga NATO-a na Kosovu, kao i unapređenje saradnje kako bi se poboljšao profesionalizam institucija bezbednosti, posebno onih iz KSB-a.

– Bezbednosne snage Kosova su profesionalne, multietničke snage i u budućnosti će biti pouzdani saveznik zajedno sa našim evroatlantskim prijateljima – rekao je Haradinaj, zahtevajući dodatnu podršku NATO u izgradnji agencije KBF za profesionalne kapacitete.

Sa druge strane, zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO-a Džonatan Pariš rekao je da će NATO kroz KFOR nastaviti da doprinosi jačanju bezbednosti i stabilnosti na Kosovu, izražavajući svoju posvećenost saradnji i u budućnosti.

Savetnik Haradinaja, Avni Arifi, je u odgovoru na poziv SAD da Priština ukine uvećani porez rekao da će kosovska vlast pre dozvoliti da padne, nego da promeni odluku.

– Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što bi povukla odluku o povećanju poreza na 100 posto – rekao je Arifi.

Kosovski analitičari, Ramush Tahiri i stručnjak za bezbednost Avni Islami upozorili su da je odluka o ostavkama četvorice gradonačelnika politička i da “zemlju vodi u pogoršanje”, kao i da bi, kako kažu, mogla da dovedu do ponovnog uspostavljanja paralelnih struktura na severu.

(Espreso.rs / Kosova.info)

Add Comment