HAOS NA KOSOVU! Situacija na Kosovu se zahuktava! Preti nam RAT! Hitno se oglasio Marko Djurić…

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić održao je konferenciju za novinare sa početkom u 15 časova. Tema konferencije je najnovija situacija na Kosovu i Metohiji.

15.17. Đurić je dodao da postoje ljudi koji žele da vide Srbiju kao krivca za  Olivera Ivanovića.

– Namera je potpuno jasna da se Beograd okrivi, da se kaže “Radojičić je ovakav-onakav, Srbi iz Srpske liste su ” – rekao je Đurić.

15.15. – Ðurić je, zatim dodao da smo videli pretnje da će da gaze, kao da to već nisu činili, Briselski sporazum, ukinu srpske opštine, zauzmu sever.

„Srbja i Srbi reagovali su mirno i odgovorno na provokacije i poteze koje su vukli u Prištini. Reagovali su mirno iako je potpuno jasno da je delovanje Prištine imalo za cilj s jedne starne da Srbe dovede u takav nemoguć položaj koji bi značio njihovo proterivanje, kako sa severa tako i juga, a s druge strane namera je bila izazivanje ratnog požara na severu“, ukazao je on.

15.03. – Srbija poziva EU i kompletnu međnunarodnu zajednicu da bez odlaganja urazumi Prištinu, da je vrati poštovanju prava i da je zaustavi sa puta dalje eskalacije problema. Srbi su reagovali mirno i normalno na sve provokacije iz Prištine, iako je jasno da je delovanje Prištine za cilj imalo da Srbe dovede u tako težak položaj sve Srbe sa Kosova, a drugi cilj Prištine je bio da izazove ratni sukob. Srbi to ne žele – rekao je Đurić.

Podsetimo, nakon uvođenja carina na srpsku robu od sto odsto, započet je teror nad Srbima na Kosovu.

Specijalne jedinice ROSU upale su na sever Kosova i počele sa hapšenjem Srba.

Odgovarajući na teror koji sprovode Albanci, Srbi su otpočeli svakodnevne proteste koji se održavaju tačno u podne u Kosovskoj Mitrovici.

Situacija na Kosovu je veoma napeta i preti da eskalira u ozbiljan sukob.

Alo.rs

Add Comment