SVE JE OTKRIVENO: Evo zbog čega je Tači išao u Ameriku! MOLIO TRAMPA ZA OVO! ŠOKIRAĆETE SE!

Samozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači ocenio je danas da je njegova poseta Vašingtonu neophodna radi postizanja sporazuma sa Beogradom.

– Pošto smo u završnoj fazi mogućeg postizanja sporazuma između Kosova i Srbije, moja poseta Vašingtonu je neophodna, kako bi u koordinaciji sa našim večnim prijateljima došli do sporazuma sa Srbijom – rekao je Tači pre sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, prenosi RTK na srpskom jeziku.

On je rekao i da je važno imati koncenzus sa Beogradom, koji će, kako smatra, garantovati obostrano priznanje između Kosova i Srbije i učlanjenje Kosova u NATO, EU i UN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, gostujući na RTS-u, da su SAD „mama i tata“ Albancima, a da su im ostale zapadne zemlje „strine i tetke“.

Vučić je rekao da i on ima tetku, a da su Albancima tetke Engleska, Francuska, Nemačka, dok su im SAD mama i tata.

Kako kaže, Srbija se u tim uslovima bori svim snagama, a ima podršku Rusije i Kine i drugih zemalja, „kojih je sve više“.

– Da li je to dovoljno? Nije. Nije jednostavno, teška je naša pozicija, borimo se da održimo poziciju na tabli, da imamo šanse za remi, a da pobedimo – biće teško, jer imamo damu manje – rekao je Vučić.

Intermagazin

Add Comment