HARADINAJ I RAMA NOSILI SRPSKI GRB U PEĆI! Otkriveno ZAŠTO su to URADILI , razlog je UŽASAN!! (FOTO)

Zašto su se baš odlučili za ovaj simbol? Premijeri Albanija i takozvane Republike Kosovo sastali su se danas na zajedničkoj sednici dve vlade u najsvetijem srpskom gradu Peći, a tom prilikom verovali ili ne nosili su srpski bedž!

Kako se na slikama jasno može videti svi članovi vlade takozvane države Kosovo, a samim tim i Edi Rama i Ramuš Haradinaj na svojim sakoima s leve strane nosili su bedž u obliku šestougla.

Taj bez je inače simbol koji se nalazio na grbu Kastriota, vlastele koja je srpskog porekla, a koju Albanci masovno prisvajaju i slave ih kao osnivače svoje nacije.

Upotreba u heraldiki i vekillologiji ovog simbola – heksagrama je prilično česta. U germanskim regijama to je poznato jednostavno kao “zvezda”. U engleskoj i francuskoj heraldiji, međutim, heksagram je poznat kao “mulet od šest tačaka”, gde je mullet francuski izraz za špricanje, koji je po defaultu prikazan sa pet oštrih ruku, osim ako nije drugačije naznačeno.

U albanskoj heraldiji i vekillologiji, heksagram se koristi od klasične antike i obično se naziva šestagram. Coa Kastrioti Porodica kuće Kastrioti prikazuje heksagram na gomilu koja se nalazi iznad dvoglavog orla.

Heksagram se pojavljuje i na zastoru Dardanije, koju je za Kosovo predlozio Demokratski savez Kosova.

Ostaje, međutim nejasno da li su Rama, Haradinaj i ostali znali da nose srpski grb ili je ovo još jedna u nizu provokacija Srba na Kosovu i Metohiji.

Odavno je poznato da je Skenderbeg, jedan od najvećih junaka za Albance srpskog porekla tačnije sin je majke Vojislave i oca Jovana, a prema istoričarima ova porodica ima i korene i rodbinske veze sa Nemanjićima.

Grb Kastriota sa heksagramom foto: Wikipedia

Espreso.rs

Add Comment