KOSOVO SE PRIPAJA ALBANIJI! Edi Rama proglasio ujedinjenje! Zna se i datum ŠOKIRAĆETE SE!

Po prvi put je premijer Edi Rama predstavio ideju jednog projekta za nacionalno ujedinjenje između Albanije i Kosova.

Tokom svog govora na sastanku dveju vlada u Peći, Rama je pozvao Haradinaja da počne posao od strane dveju ministarstva spoljnih poslova na izradi zajedničke strategije za ujedinjenje Albanaca do 2025. godine.

Rama je dodao da Albanija ne može beskonačno da čeka EU u vezi sa prijemom u ovu organizaciju, kao što je Kosovo umorno od čekanja na liberalizaciju viza.

Zastavši na sporazumu između dve zemlje, Rama je rekao da će prvih šest meseci sledeće godine carina između Kosova i Albanije biti 0%, a da će biti 100% na severu, dakle na granici Kosovo-Srbija.

Edi Rama, Ramuš Haradinaj, Albanci, Foto: Alo.rs

Premijer Edi Rama je na zajendičkoj sednici vlada Albanije i Kosova izjavio da „normalno postojanje Kosova predstavlja ključ za konačnu regionalnu stabilizaciju“.

„Za Albaniju, Kosovo je nezavisna država, suverena, sa demokratskim režimom, čija je garancija i normalno postojanje ključ konačne regionalne stabilizacije“, istakao je Rama.

Šef albanske vlade je dodao da „međunarodno pravo ne priznaje polu-države i ne priznaje polu-ljude“, podvukavši da „su stoga razočarani pristupom EU u vezi sa nezavisnošću Kosova i slobodom kretanja njegovih građana“.

„Interpol je bio obeshrabrujući prizor za potencijalne partnere u regionu“, dodao je Rama.

Add Comment