VOJSKA SRBIJE SPREMNA! Čeka se KOMANDA za upad na KOSOVO! Evo šta se dešava!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije spremna da sprovede svako naređenje vrhovnog komandanta predsednika države Aleksandra Vučića i da zaštiti život Srba na Kosovu i Metohiji.

– Obezbedili smo sve preduslove, da li ćemo ili nećemo to učiniti, to je pitanje za državno rukovodstvo – rekao je Vulin.

On je rekao da Vučić svakog dana vodi računa o tome da li je vojska u stanju da učini ono što je potrebno da bi se pomoglo srpskom narodu.

Vulin je rekao da se Srbi na Kosovu i Metohiji bore da izdrže i da će Srbija uspeti da im pomogne.

On je rekao da prištinska strana krši Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji (SSP) i Cefta sporazum i da odluke Prištine ne mogu da se predvide.

Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane
– Ono što je do Srbije, uradićemo, ali dosta smo se mi dokazivali Evropi, vreme je da se oni dokažu nama – naveo je Vulin.

U Prizrenu će danas biti otkriveni spomenici trojici albanskih lidera i osnivača “Prizrenske lige” Imeru Prizreniju, Abdulu Frašeriju i Sulejmanu Vokši, prenosi Telegrafi.com.

Svečana inauguracija biće održana u prostorijama Monumentalnog kompleksa “Prizrenske lige”, a prisustvovaće joj predstavnici tzv. države Kosovo i Albanije.

Svečanost se održava pod pokroviteljstvom premijera Ramuša Haradinaja, a organizovan je u sklopu obeležavanja godišnjice Đurađu Kastriotu Skenderbegu

Add Comment