OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! VUČIĆ je poslao prelomnu poruku Zapadu koja će ih razbesneti! EVO ŠTA ĆE SE SADA DESITI

Logično je da je predsednik Srbije rekao ruskom ambasadoru da je poljuljano poverenje u misiju Kfor, odnosno NATO, jer nam je Rusija prijateljska zemlja. Ali to će čuti i oni kojima je izjava prvenstveno i namenjena. Kritika sa Zapada će naravno biti, ali to je očekivano, uverena je dr Jelena Vukoičić, politikolog i stručnjak za bezbednost.

„Nema više razloga da imamo poverenja u Misiju Kfor, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU — izmišljotina!“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom.

Sagovornica Sputnjika kaže da se to znalo i ranije, ali da je očigledno da je srpski predsednik sada našao za shodno da ovu istinu kaže jasno i glasno kao poruku međunarodnoj zajednici.

„Negde je logično da je to rekao u razgovoru sa ruskim ambasadorom zato što nam je Rusija prijateljska zemlja, ali to će čuti, naravno, i oni kojima je ta izjava prvenstveno namenjena“, objašnjava Vukoičićeva.

Ona napominje da se posle divljačkog upada specijalnih kosovskih snaga Rosu na sever Kosova jasno vidi da je akcija izvršena u koordinaciji sa snagama Kfora. To je jasno, dodaje Vukoičićeva, i iz prvobitnog saopštenja u kojem su rekli da nemaju informacije o kretanju kosovskih jedinica, a onda su danas sami sebe demantovali.

„Sada je više nego jasno da postaje nemoguće da Srbija bude odmerena, iako ima najbolje namere, i da neke stvari treba jasno i glasno da se kažu. Jasno je da prištinske vlasti i njihove jedinice ne rade ništa bez naloga Zapada, ali je takođe jasno da u svemu ovome Kfor ima ulogu ne samo posmatrača koji ne reaguje, nego je očigledno i saučesnik strane uz čiju potporu Albanci rade sve što rade“, naglašava naša sagovornica.

Vukoičićeva smatra da je dobro što je srpski predsednik dao takvu izjavu iz prostog razloga jer Albanci sve što budu sledeće uradili znaće se i ko je, pored njih, još odgovoran.

„I znaće se da međunarodna zajednica takvo ponašanje prećutno odobrava, a možda čak i podstrekuje. Kada kažem međunarodna zajednica tu mislim naravno na Zapad“, dodaje ona.

Naša sagovornica nema nikakvu dilemu da će izjava srpskog predsednika sigurno naići na kritike, ali na to smo već navikli.

„I u ovom slučaju će verovatno demantovati našeg predsednika i reći da Kfor maksimalno profesionalno obavlja svoju dužnost. Zapad svakako nikada neće prihvatiti odgovornost za ono što sami rade, niti će stati na stranu Srbije.“

Vukoičićeva napominje da je zbog celog sveta dobro reći istinu, bez obzira na reakciju Zapada, jer je u toku preraspodela moći na svetskoj pozornici gde sve više zemalja ne oseća takav strah prema Americi, što se videlo tokom glasanja o prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

(Sputnjik)

Add Comment