LJIGAVI FRANCUZI PA DOKLE VIŠE NA SRBE! Noletu su URADIILI nešto što može samo ONAJ ko ga MRZI da URADI! SRAMOTA!

Duboko ubeđeni da teniski poredak neće izgledati kao te 2013. godine, francuski list “L’Ekip” je prognozirao da će Novak Đoković 2018. biti na petom mestu, dok su za lidersku poziciju ciljali Bugarina Grigora Dimitrova, koji je trenutno 19. na ATP listi
Istina je da je Novak u poslednjih pet godina imao mnogo turbulencija, a malo ko je verovao da će i ovo peto mesto biti dostižno na početku sezone koju je počeo sa 22. mesta.

Ipak, zahvaljujući skoro perfektnoj polusezoni, najbolji srpski teniser je munjevito napredovao i stigao do prvog mesta za samo nekoliko meseci.

Koliko je bilo reči o prilično naivnoj proceni pokazuje i to da L’Ekip uopšte nije polagao nade u mlade talente, poput Aleksandra Zvereva, koji je istina tada bio 16-godišnjak, ali je činjenica da je upravo potiranjem takvih igrača svaka prognoza bila suluda.

Đoković ipak nije najgore prošao od aktuelnih teniskih vedeta pošto njegovi prvi pratioci Rafael Nadal i Rodžer Federer nisu našli mesta ni u prvih 10.

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, oduševljen je pobedom Aleksandra Zvereva u finalu Završnog mastersa u Londonu

Zverev je bio bolji od Đokovića, a Beker za zemljaka kaže da je nova zvezda tenisa i najbolji igrač mlađe generacije.

– Ceo teniski svet je čekao na ovaj trenutak. Godinama govorimo da su tenisu potrebna nova lica i novi igrači. Zverev je dokazao da je najbolji igrač nove generacije. Iako je Zverev ranije pobeđivao Đokovića i Federera, nadigrati ih obojicu, jednog za drugim, na jednom velikom turniru, pokazalo je celom svetu da je on sledeća zvezda – oduševljeno je pričao Beker.

Zverev je inače prvi Nemac koji se našao u finalu još od Borisa Bekera 1996. godine.

Informer

Add Comment