RUSI SE KONAČNO OGLASILI! Otkrili koji je razlog ZAŠTO se Putin slikao sa TAČIJEM! Razlog je FRAPANTAN!

Ruski ambasador se osvrnuo na dešavanja u Parizu!

– Vidimo da se kosovska specijalna operacija “diplomatija u hodniku” nastavlja, premestivši se iz Njujorka u Pariz. To ne utiče na stav Rusije ni na koji način, a i ne može da utiče u principu, napisao je na svom nalogu na Tviteru ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin.

Ruski ambasador se osvrnuo i na dešavanja u Parizu.

– Mnoštvo propusta na ceremoniji u Parizu nas sasvim ne raduje. Ipak, svet će se uvek sećati podviga vojnika-pobednika među kojima istaknuto mesto pripada pre svega srpskim, ruskim, francuskim herojima. Istorija je jača od ceremonije.

Podsetimo, tokom ceremonije obeležavanja 100 godišnjice pobede u Prvom svetskom rata, zbog rasporeda sedenja izbio je diplomatski skandal koji još uvek u političkom i medijskom fokusu.

Povodom ovog skandala oglasila se i protiv kakndidat na izborima Makronu , Marin le Pen

Predsednica francuske stranke Nacionalno okupljanje šokirana je odnosom prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučić na obeležavanju veka od okončanja Prvog svetskog rata u Parizu.

„Bila sam prilično šokirana načinom na koji su se odnosili prema predsedniku Srbije, dok je predsednik Kosova, zemlje koja nije postojala 1914–1918. bio odmah iza Emanuela Makrona. Koliko se sećam, Srbija je izgubila u tom ratu četvrtinu stanovništva“, napisala je Le Penova na svom nalogu na Tviteru.

(Espreso.rs / Sputnik)

Add Comment