PUTIN ŽESTOKO PONIZIO FRANCUZE! Svima je promaklo šta je ruski predsednik pokazao kolegi iz Amerike posle rukovanja (FOTO, VIDEO)

Iako je većina svetskih lidera stigla najpre u Jelisejsku palatu kako bi se potom uputili na Trijumfalnu kapiju gde se održava vojna parada povodom 100 godina od kraja Prvog svetskog rata, predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin pravo su došli pred Trijumfalnu kapiju.

Među poslednjima stigao je predsednik SAD, Tramp u društvu supruge Melanije. Ipak poslednji među liderima stigao je ruski predsednik Vladimir Putin. On se rukovao sa predsednikom SAD, ali nisu stigli da razgovaraju. Njegovo mesto je sa leve strane Emanuela Makrona.

Putinovo kašnjenje je legendarno. Izveštači iz Kremlja redovno čekaju po nekoliko sati, jer susreti retko počinju na vreme. Njegovo kašnjenje varira od lidera da lidera, i samo sat čekanja je znak poštovanja.

S obzirom da Putin uspeva da stigne na vreme na televizijske konferencije za štampu, ili na neke pažljivo planirane događaje, opšta je pretpostavka da je njegova sporost pri susretu sa ruskim i međunarodnim političarima pažljivo smišljena radi psihološkog efekta.

Na video-snimku sa događaja vidi se Putin kako prilazi i rukuje se sa Trampom, koji ga, dok se rukuje sa Trampovom suprugom Melanijom, tapše po ramenu.

Putin se nakon toga okreće, potapše blago Trampa po ramenu, podiže palac nagore i odlazi na svoje mesto, pored prve dame Francuske, Brižit Makron.

Putin se pozdravio i sa ostalim zvaničnicima koji su se nalazili u prvom redu, među kojima su bili francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Kurir.rs/ Tanjug

Add Comment