DARKO POSLE OPORAVKA KREĆE SA ODVIKAVANJEM! Ali postoji jedan PROBLEM , RODITELJI otkrili SUROVU ISTINU!

Čim se završi bolnički proces oporavka od teških povreda i bude pušten na kućno lečenje, Darko Lazić krenuće na terapiju odvikavanja od kokaina!

Pevačevi roditelji Milan i Branka svesni su da je njihov sin u ozbiljnom problemu, da je zavisan i spremni su na sve da mu pomognu.

Nakon što je pre dve nedelje jedva preživeo tešku saobraćajnu nesreću, kada je, kako se navodi, pod dejstvom alkohola i droge sleteo sa puta, Lazićevi otac i majka shvatili su da im je sin u problemu. Posebno ih je pogodilo kada su čuli da je Darko u bolnici od doktora tražio kokain, kao i da je jedan od dilera pokušao da dođe do pevačeve sobe na intenzivnoj nezi u KBC Zemun.

– Milana i Branku je dotuklo kada su čuli da je Darko tražio drogu i shvatili su da je u ozbiljnom problemu. Čim ga puste na kućno lečenje za nekih mesec dana, oni će, po savetu lekara, razgovarati s njim i nagovoriti ga da krene na lečenje i da batali kokain, ali i alkohol. To je veoma težak proces, mora da se uključi cela porodica, da zavisniku pruži maksimalnu podršku i bezuslovnu ljubav, ali i snagu, jer će on često upadati u krize – kaže naš izvor blizak pevaču i dodaje da su Milan i Branka već razgovarali i sa stručnjacima.

– Čuli su za nekoliko dobrih psihoterapeuta koji rade sa zavisnicima i koji su im izneli kako izgleda proces lečenja i rekli da je podrška porodice veoma važna, pa su i oni spremni da idu na terapiju. Darko će se lakše izboriti s problemom ukoliko oni budu uz njega. Jedini problem roditeljima jeste što nemaju dovoljno finansijskih sredstava da plate to, ali mnoge kolege i prijatelji njihovog sina spremni su da pomognu. Lečenje se sastoji od tri faze, a sve vreme je uključen rad s psihoterapeutom – priča izvor. Više o tome pročitajte OVDE.

Jedan od stručnjaka koji radi sa zavisnicima od različitih vrsta droga objasnio je kroz kakve faze će Lazić prolaziti.

– Lečenje podrazumeva psihološki i farmakološki pristup – uključuju se lekovi i psihoterapija, tačnije promena načina života. Prva faza podrazumeva detoksikaciju, a Darko je trenutno na prinudnoj detoksikaciji. U početku će verovatno osećati jake bolove u celom telu i uzbuđenje – neće moći da spava, da jede. Smetaće mu jaka svetlost, svaki zvuk, reč upućena njemu, a javlja se i visoka temperatura. Onda dolazi do osećaja depresije, opustošenosti. Posle nekoliko dana želja za kokainom obično malo slabi i dolazi do pospanosti i apatije, a zavisnik u tom stanju spava i po dva dana. U drugoj fazi dolazi do kokainske dosade, to traje i do dva-tri meseca. Darko će biti još depresivniji, biće anksiozan, zbog čega je moguće da se u terapiju uključe anksiolitici (lekovi za smirenje, prim. aut.) i antidepresivi. Vraćaju se sećanja o kokainu i tada zavisnik ima želju da ponovo uzme kokain. Treća faza je faza slabljenja patološke želje za narkotikom. Ona dolazi posle trećeg meseca lečenja, a reakcije čoveka na svet koji ga okružuje se normalizuju, ponašanje se usklađuje, san i apetit se vraćaju u normalu. Veoma je bitno da bude istrajan i da nekoliko puta nedeljno ide na psihoterapiju, čak i kada se izleči i nastavi normalno sa životom, treba da se javlja – kaže stručnjak.

S obzirom na to da je Lazić drogu često konzumirao u kombinaciji s alkoholom, što dovodi do još veće opasnosti po ceo organizam, stručnjak ističe da je izuzetno bitno raditi i na tom polju i da mora da batali piće.

– Sam po sebi alkohol je štetan, posebno u velikim količinama. Ukoliko ga je Darko konzumirao s drogom, njegov organizam je već pretrpeo velike traume. Ta kombinacija dovodi do oštećenja kardiovaskularnog sistema – pojave aritmija i povećava se mogućnost srčanog udara, javljaju se respiratorni problemi, neurološki problemi koji dovode do moždanog udara, stomačni problemi – završava izvor.

Loading...

Add Comment