OGLASIO SE LEKAR! Razotkrio , evo zašto Darko mora na DIJALIZU i da li će morati CEO ŽIVOT DA IDE!

Darkovi roditelji i dalje u strahun.Poslednji radni dan u nedelji je u KBC Zemun protekao u znaku konzilijuma, na kojem je odlučeno da pevaču butna kost i kuk budu operisani sledećeg ponedeljka, 12. novembra. Naravno, uslov je da mu stanje bude stabilno i da ne bude pogoršanja.

– Darko je sada puno bolje u odnosu na to kako je bio. Svestan je, komunikativan, veseo, pun duha… Tačno je da je pod jakim analgeticima, ali uzevši u obzir težinu njegovih povreda, to je sasvim normalno. Od ležanja mu se na plućima stvorio sekret, pa od juče uzima i lek za iskašljavanje, ali svi ostali organi su vitalni. Kad kažem svi, mislim i na bubrege, koji, istina imaju oslabljenu funkciju, ali zbog toga mu svakodnevno radimo dijalizu, tako da i to držimo pod kontrolom – kaže za „Alo!“ lekar s odeljenja intenzivne nege, koji je zadužen za Darkov oporavak.

On nam je takođe objasnio da to što se pevač svakodnevno dijalizira ne znači nužno da će on doveka biti dijalizni pacijent.

– Dijaliza koju Darko dobija nije ista kao ona koju primaju tipični bubrežni pacijenti. Ova njegova se odnosi na pacijente koji su usled nekih povreda ili nezgode povredili bubrege, te oslabili njihovu funkciju. Plan je da količinu dijaliza kako vreme odmiče, a njegov oporavak napreduje smanjujemo, do konačnog isključenja. Mi ne mislimo da će on doživotno primati dijalizu, već očekujemo da će bubrezi povratiti svoju funkciju kroz vreme – objašnjava lekar za „Alo!“.

Porodica pevača Darka Lazića puno je bolje od kada su od lekara čuli pozitivne vesti. Međutim, sve što se s njim desilo, ostavilo je traga i po njihovo zdravstveno stanje.

– Ja sam imao moždani udar pre pet godina i od tada mi je zdravlje ozbiljno narušeno. Pijem lekove za pritisak i ne smem da se nerviram. Ipak, to u ovoj situaciji nije moguće. Lekari su mi rekli da nipošto ne smem da preskačem terapiju, ali desi se. Često ne popijem lek. Branka takođe pije lekove – rekao je za „Alo!“ Milan Lazić, otac Darka Lazića, juče, ispred bolnice, dok je čekao svoju suprugu.

Za to vreme, kako smo saznali, Branka je negovala svog sina. Iako je to posao medicinskih sestara, ona je želela da ga lično okupa.

Alo.rs

Loading...

Add Comment