NAJNOVIJE INFORMACIJE! Darko BUDAN evo šta je URADIO , stručnjaci objašnjavaju šta se DEŠAVA!

Konačno prava istina! Pevač Darko Lazić (27) pre šest dana doživeo je saobraćajnu nezgodu u Brestaču, kada je zadobio teške povrede, a lekari se danima bore za njegov život, dok se njegovo zdravstveno stanje menja iz sata u sat.

Darko Lazić od utorka je bio u veštačkoj komi, a danas su ga lekari probudili. On sada može da komunicira sa lekarima. Nije u mogućnosti da priča, zbog usnoždrelog tubusa, ali daje znake odgovarajući na pitanja.

Zašto je pevač morao da se uvede u veštačku komu?

Zbog vrste povreda, u njegovom slučaju opasnih po život, pacijent se uvodi u stanje indukovane kome, iliti dubokog sna, bez mogućnosti odgovora na bilo koje draži.

Pevaču je bilo neophodno da uđe u komu, zbog uzbuđenja i lošeg stanja organizma, pa je Laziću moralo da se stabilizuje situacija sa plućima, krvarenjem, da mu bude izvađena slezina i drugo.

Darku je sklonjena anestezija koja ga je držala u besvesnom stanju, odnosno izbačen lek iz daljeg lečenja.

“Da bi postojala mogućnost za oporavak mora biti miran, što se postiže lekovima. Oduzima mu se svest, mišići se relaksirajudaju se lekovi protiv bolova, i tako sve dok se organizam malo ne oporavi. Potom polako počinju da se isključuju lekovi. Vraća se svest, mogućnost pokreta”, naveli su lekari pojasnivši situaciju u kojoj se Lazić našao.

“S obzirom na povrede pluća, pacijent ostaje do daljnjeg na mašini, uz pomoć koje diše”, dodali su oni.

Podsetimo, lekari su nakon saobraćajne nezgode koju je doživeo utvrdili da ima podliv na glavi, povredu jagodice, devet slomljenih rebara, prelom butne kosti, kao i karlice.

Operacija pevača Darka Lazića prilikom koje mu je izvađena slezina trajala je nešto manje od dva sata, a lekari su uspeli da zaustave unutrašnje krvarenje kod pevača. Darko je nakon operacije vraćen na odeljenje intenzivne nege.

alo.rs

Add Comment