31. oktobra NAS čeka PROMENA VREMENA koja se ne PAMTI u zadnjih 100 godina! Ovo je NEVEROVATNO!

Mnogi će se smrzavati poslednjeg dana ovog meseca! Evropu će okovati ledeni talas na kraju ovog meseca. Prognostičari predviđaju do 10 centimetara snega na planinama u Škotskoj, a nisu isključili mogućnost da će ista sudbina zadesiti ostale delove Britanije, pa i London.

– Do kraja ove nedelje gotovo je izvesno da će velika količina snega pasti u Velsu, južnom delu Londona i centralnim delovima Engleske. Sneg će svakako izazvati probleme, ali ne poput onih koje građani imaju zimi. Za sada nije poznato kakva će nam biti zima – istakao je meteorolog Džejms Meden, dodajući da u onim krajevima gde ne bude pao sneg, pašće obilna kiša.

Za nekih sedam dana, dakle, očekuju se velike padavine, a takođe, loše vesti za ljubitelje praznika “Noć veštica” – 31. oktobar će biti najhladniji u poslednjih 100 godina!

– Očekuje se da će 31. oktobra sneg dodatno pojačati, a temperatura će se spustiti na -7 stepeni Celzijusa. To je nezapamćeno u poslednjih skoro 100 godina, jer je poslednji put, poslednji dan oktobra bio najhladniji 1926. godine, kada je izmereno čak -10 stepeni Celzijusa – dodaje on.

Novembar će na tlu Britanije biti znatno hladniji ov ovog meseca i padavine će biti mnogo većeg intenziteta.

Ono što nas treba da zabrine, postoji mogućnost da se talas iz Velike Britanije proširi i na ostale delove Evrope, pa i na Balkan.

Načelno ustanovljena vremenska prognoza govori da snega na ovim prostorima neće biti bar do Nove godine, ali se ne isključuje mogućnost da se ciklon koji donosi hladnoću i padavine lako proširi i na ostale delove kontinenta.

Alo.rs

Add Comment