UDARNA VEST! Srbija ide ponovo NA IZBORE!? A datum će vas tek ŠOKIRATI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je juče rasplamsao strasti kada je izjavio “ne mogu da isklučim mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora”. Upravo vrh SNS i SPS za Espreso daju odgovor hoćemo li ponovo na birališta.

“Tačno je da sam sinoć imao sastanak sa ljudima iz SNS u koje imam najveće poverenje. To je jedino tačno. Redovni izbori su 2020. godine ali ako pritisak bude veliki i ako ljudi budu želeli izbore, jer ih narod mnogo voli… ne mogu da sasvim isključim mogućnost da izađemo u susret onima koji to hoće”, rekao je Vučić.

On je novinarima u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma rekao da ne želi da, kao bivša pokrajinska vlast Vojvodine pod vođstvom Bojana Pajtića, vlada i u momentu kada ima podršku pet ili šest odsto, iako su izbori na redu 2020. godine.

“Ako Ana (Brnabić) kaže drugačije, onda ćemo ići u rekonstrukciju Vlade Srbije ili na nove izbore. Imamo sastanke, razgovaramo pa ćemo da vidimo u budućnosti. Već u martu ulazimo u izbornu godinu i onda je sve moguće”, rekao je Vučić.

Naš portal je tragom ovih izjava pokušao da oslušne kakvo je raspoloženje u vladajućoj koaliciji, kada su izbori u pitanju.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: JA SAM UVEK ZA IZBORE!

Potpredsednica Vlade Srbije, ministarka saobraćaja i građevine i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović za naš portal kaže da će zadnju reč o vanrednim izborima dati predsednik naprednjaka i Srbije Aleksandar Vučić.

“Proceniće predsednik najbolje i kako je i sam rekao ako to građani budu želeli. Ja sam uvek za izbore jer je to najbolji način da se potvrdi politika koju sledimo, i da se takođe dodatno podigne efikasnost i rad kako političkih partija tako i same Vlade”, rekla je za Espreso Mihajlovićeva.

MARIJA OBRADOVIĆ: IZBORI BI ZNAČILI MANJE OPOZICIJE U PARLAMENTU!

Potpredsednica Srpske napredne stranke, narodna poslanica Marija Obradović za Espreso kaže da bi novi izbori počistili opoziciju iz parlamenta.

“Sudeći po rezultatima istraživanja javnog mnenja, novi parlamentarni izbori ne bi doneli krupne promene na političkoj sceni, osim osetnog smanjenja broja poslanika opozicije. S druge strane, često imamo lokalne izbore u različitim gradovima Srbije i opozicija se nije baš proslavila rezultatima, a ni organizacijom na terenu. Možda da sačekaju redovne republičke izbore 2020., pa do tada da porade na unapređenju svoje infrastrukture i pripreme efikasniju kampanju”, kaže nam Obradovićeva.

NOVICA TONČEV: VUČIĆ I JA NAJVIŠE VOLIMO IZBORE U SRBIJI!

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije i narodni poslanik Novica Tončev kaže za Espreso da on voli izbore i da se njih ne boji.

“Posle predsednika Vučića ja sam sigurno drugi čovek u Srbiji koji najviše voli izbore i uvek sam spreman za kampanju i borbu na političkom frontu. Kada su na dnevnom redu ozbiljne i velike državne teme od kojih zavisi budućnost države i naroda onda su vanredni izbori poželjno rešenje. Svako ima priliku da kandiduje svoju politiku i da izmeri podršku naroda i to je prava demokratija, ne treba od toga da bežimo. Vidim da neki ovih dana kandiduju politiku silovanja i vešanja na Terazijama, pa ne bi bilo loše da vidimo i šta narod misli o tom političkom programu. Po mom mišljenju rezultat kolicije oko SNS i koalicije oko SPS bi sada bio isti ili čak za nijansu bolji nego na prethodnim izborima. Zato izbori ne mogu da iznenade SPS, jer ih uvek spremno dočekamo, jedino je nedostatak novca za kampanju problem koji se kod nas uvek ponavlja”, kaže Tončev za Espreso.

MILOŠ VUČEVIĆ: SNS NIKADA NIJE BEŽAO OD IZBORA!

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za Espreso kaže da sve zavisi od stava predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Da li su izbori neophodni, stvar je procene, i rezultat dešavanja na unutrašnjoj, ali i međunarodnoj sceni koja se tiče Srbije. Postoje razmišljanja nekoliko nas u stranci da bi trebalo ranije ići na izbore. Konačna procena zavisi od stava predsednika Aleksandra Vučića. Izbori uvek donose novi legitimitet, proveru raspoloženja, razmišljanja, opredeljenja građana po ključnim pitanjima. SNS nikada nije bežao od provere izborne volje, i pitanje legitimiteta, političkog, stavljao na visoko mesto”, kaže Vučević za Espreso.

BRANKO RUŽIĆ: SPS JE UVEK SPREMAN!

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže za Espreso da su socijalisti uvek spremni.

“Kada postoji državni razlog ne postavlja se pitanje motiva i potrebe za održavanjem izbora. SPS je naravno uvek spreman za izborne utakmice ukoliko dodje do jedne takve opcije”, rekao nam je Ružić.

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: SAMO NAPRED!

Potpredsednica SPS i ministarka u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović kaže za Espreso da je bolje imati četvorogodišnju stabilnost od svega.

“Bolje je u političkoj stabilnosti imati 4 godine rada, ali ako su državni i politički izazovi krupni voljom naroda se mora napred”, kaže nam ona.

Podsetimo mediji su preneli vest da su na sastanku Vučića sa stranačkim kolegama “najglasniji zagovornici vanrednih izbora” bili ministar policije Nebojša Stefanović i potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

Espreso.rs

Add Comment