U OVIH 8 NAUČNIH SAZNANJA SMO SVI VEROVALI! Medjutim ispostavilo se da su teška ZABLUDA! Zbog broja 3. će te se naježiti!

U našem načinu života, mnoge stvari se menjaju, a mi se uvek prilagođavamo novim metodama. Naš život se drastično promenio zbog nauke, a važnost je nešto što ne možemo poricati. Nauka je kritična za našu ljudsku evoluciju – i mentalnu i fizičku. Međutim, nisu sve stvari vezane za nauku tačne. Nauka je više teorija od stvarnosti. Ovde, ćemo videti prvih 8 stvari za koje je nauka potpuno pogrešila.

1: Crvena izaziva bes kod bikova.

Svako ko je upoznat sa borbama bi znao da kad bik vidi crveni rt s matadorom, postaje besan i zaista agresivan. Većina nas je odrasla, misleći da je to razlog zašto se bik rešava i bori sa matadorom.

Nauka, s druge strane, se ne slaže, jer su bikovi zapravo za boje slepi. Tehnički, bik ne može biti gurnut prema agresivnom ponašanju uz izlaganje crvenoj boji.

Zbog čega je bik besan, pitanje je milion dolara? To je kretanje crvenog rta, a ne crvene boje koja uzbudjuje bika.

2: Kosa i nokti rastu posle smrti

Došli smo da verujemo da naši nokti i dlaka raste i nakon što smo mrtvi. Većina ljudi misli da folikuli navodno nastavljaju da stvaraju nove ćelije čak i kada je osoba umrla.

Ispostavilo se da to nije istina!

Kada neko umre, inicira se proces razlaganja, što ne dozvoljava tijelu da regeneriše nove ćelije. Proces dekompozicije dovodi do dehidracije što čini da se koža proteže. Zbog toga nam se nokti i kosa više daju.

3: Imamo pet čula

Izrasli smo verujući da imamo 5 čula, tj. Slušanje, dodir, miris, vid i ukus. To je prva naučna lekcija u prvom razredu.

Pa, ovo nije tačno, jer imamo mnogo više od ovih 5 čula. Nauka je sada kategorizovala naša čula kao što su temperatura, pritisak i ostalo.

4: Grom nikada ne udara dvaput

Munja dva puta ne udari na istu tačku – da li većina nas veruje da zar ne? Zahvaljujući sada meteorolozima, znamo da je to potpuno neistina.

Grom ne samo da udari u jednom trenutku dvaput već više puta. Prema najnovijim naučnim saznanjima, mogućnost gromobranskog udara na istom mestu nije sigurna. Na osnovu statistike, može da pogodi isto mesto u roku od deset minuta od prvog udara.

5: Veliki zid Kine je vidljiv iz svemira

Vidimo Kineski zid iz meseca i svemira – i to je jedno od najvećih dostignuća čovečanstva do danas. Nema sumnje u vezi sa kasnijim, ali ispostavlja se da to nije vidljivo iz svemira. Potvrđeno je  od strane astronauta i astrofizičara, jedina stvar vidljiva iz svemira je svetlo u tom području, a ne struktura.

6: Alkohol ubija moždane ćelije

Alkohol uzrokuje da naše nervne ćelije u mozgu umiru i gube funkciju. Rečeno nam je i učili smo od  najmladjeg doba  da verujemo da alkohol upućuje na smrt moždanih ćelija.

Dobra vest za pijance je da je ta činjenica lažna. Loša vest je da konzumiranje alkohola izaziva oštećenje mozga. Ako pijete alkohol da biste se zagrejali, vi se suprotstavljate procesu tela, a možda ćete dodatno grejati svoje telo umesto da ga ohladite što može dovesti do oštećenja mozga.

7: Jezik ima 4 čula ukusa

Često smo videli dijagrame i proučavali da naš jezik može probati samo 4 vrste ukusa. Slatko, slano, kiselo i gorko. Mi ih možemo samo okusiti na različitim pozicijama na jeziku i to se verovalo već dugo vremena. Ali sa napretkom nauke, sada smo uspeli da dokažemo da jezik može probati i mnoge druge ukuse. Takođe, lokacija gde su čula efikasnija, takođe se pokazala kao lažna. Jezik ima ukus na bilo kojem mestu na čitavom jeziku, tako da se ovo pokazalo  lažnim.

8: Boranje prstiju služi za bolje prijanjanje u vodi

Rani dani nauke doveli su nas da verujemo da  boranje prstiju služi za bolje prijanjanje u vodi kada je naše telo hidrirano dugo vremena. Međutim, ova teorija je testirana na osobama različitih vrsta kože i vlažnim i suvim ekstremitetima. Potom se pokazalo da je nabiranje kože izazvano zbog sužavanja krvnih sudova. Kada je naše telo dugo hidrirano, krvni sudovi u telu su uski, a samim tim ne prolazi dovoljno krvi i dolazi do ovog efekta.

Add Comment