OBJAVLJEN UZNEMIRUJUĆ VIDEO! TAČI se dočepao VOJSKE i odmah kreće u RAT! Šta je ovo LJUDI MOJI!

Srpski narod u strahu! Lažni kosovski predsednik Hašim Tači oglasio se na svom tviter nalogu pobodom odluke tzv. kosovske skupštine o usvajanju vladinih predloga zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku.

– Ponosni smo na naše sinove i kćerke u uniformama – napisao je Tači dodajući da će oni i sve buduće generacije vojnika braniti lažnu republiku Kosovo, implicirajući time da je u svakom trenutku spreman za rat.

Tači je naveo da se na ovaj način tzv. država Kosovo uklapa u vrednosti “atlantske porodice”.

On je istovremeno na svom Fejsbuk nalogu objavio uznemirujući snimak na kome se prikazuje šta je sve vojka Kosova spremna da uradi.Podsetimo, lažni kosovski parlament glasao je danas za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova.

Gjithmonë duke nderuar atdheun dhe në shërbim të të gjithë qytetarëve. Bijat dhe bijtë më të mirë të vendit, ushtarët e Republikës së Kosovës. HTH

Gjithmonë duke nderuar atdheun dhe në shërbim të të gjithë qytetarëve. Bijat dhe bijtë më të mirë të vendit, ushtarët e Republikës së Kosovës. HTH

Posted by Hashim Thaçi on Thursday, October 18, 2018

Za formiranje tzv. Ministarstva odbrane glasalo je 101 od 102 prisutna poslanika, a za formiranje Oružanih snaga Kosova moraće da se promeni i Ustav.

Naime, Kosovske bezbednosne snage su do sada raspolagale sa streljačkim oružjem, odnosno standardnim jurišnim puškama, ručnim raketnim bacačima, džipovima “Lend Rover Difender”, američkim “Hamerima” i turskim “Otokar Kobra” oklopnim transporetima.

Nova zakonska rešenja im omogućavaju da nabave oružje u skladu sa mogućnostima, odnosno koliko imaju novca u budžetu. Kako se saznaje, Albanci su spremili 170 miliona evra kupovinu oružja i opreme i obuku pripadnika KBS u naredne tri godine.

Primera radi, u vreme mandata Ise Mustafa planirana je bila nabavka pet helikoptera iz Turske.

Na Kosovu ne postoji nijedna fabrika namenske industrije, čak i oni pogoni koji su proizvodili oružje i municiju, poput onoga u Srbici su totalno uništeni, što tokom bombardovanja, što posle rata 1999. godine. To znači da da će svo naoružanje morati da uvoze ili da dobiju iz donacija.

Komentarišući odluke tzv. Skupštine Kosova, poslanik i potpredsednik Srpske liste Igor Simić je rekao za da su ovi zakoni protivni svim pravnim aktima, i ne samo rezoluciji 1244 SB UN, već i samom ustavu koji je na snazi, ali i protiv interesa svih građana a posebno Srba.

– Najava ulaganja više do 150 miliona evra u nekakve vojne formacije nije u interesu ni Albanaca koji odavde ne odlaze jer do sada nije bilo takvih formacija već zato što ne postoji pre svega ekonomska perspektiva. Umesto da se ovaj novac, koga i nema, investira u obrazovanje, zdravstvo i razvoj ekonomije on će se potrošiti na simboliku koja neće građanima značiti bolji život. Neki eksperti kažu da je sa ovim novcem moguće otvoriti 5000-7000 radnih mesta, a umesto toga on se troši na simboliku – istakao je Simić.

ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA
Kada je u pitanju povećanje broja pripadnika, zakonima je omogućeno da ubuduće raspolažu sa 5.000 vojnika umesto dosadašnjih 3.000. U rezervi će moći da imaju 3.000 pripadnika, umesto dosadašnjih 800.

Po dogovoru iz Brisela, oni neće smeti da se kreću po severu Kosova i za to postoje garancije KFOR-a, ali ako se pogleda poslednja situacija sa dolaskom Hašima Tačija na Gazivode i Brnjak, jasno da taj dogovor lako može biti prekršen od strane Prištine.

– Formiranje tzv. “Vojske Kosova” je izvan uspostavljenog sistema snaga na Balkanu i izvan uspostavljenog sistema kontrole naoružanja. To će poremiti čitavu mrežu vojnih odnosa na Balkanu, jer se dobija nova vojska. Neće ona biti ne znam koliko jaka, ali svejedno, ali može biti logistička podrška u eventualnim novim sukobima – prokomentarisao je odluku parlamenta u Prištini, Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

alo.rs

Add Comment