UDARNA VEST! Šokantno saznanje NATO prisluškuje VLAST a kad vidite KOGA nećete VEROVATI! Evo šta se PREDUZIMA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i bukvalno svi ministri su na meti NATO, koji prisluškuje ceo državni vrh Srbije, tvrdi Miroslav Lazanski, vojnopolitički komentator. Prema informacijama do kojih je došao Lazanski, operacija se vodi pod šifrom „Matriks 2“.

– Analitičari u BIA su ovu zapadnu operaciju, kodno ime „Matriks 2“, na vreme razotkrili, pa je članovima Vlade Srbije i preporučeno da što manje koriste mobilne telefone, dok važniji razgovori ubuduće moraju da se vode isključivo u tenk-sobi (pogledaj okvir) – navodi Lazanski.

Prema njegovim rečima, cilj Alijanse i Jensa Stoltenberga, koji je na njenom čelu, jeste da Srbiju uvuku pod svoje okrilje.

– Srbija je danas poprište žestoke bitke za srca i umove naših građana, kako bi Srbija napustila status vojne neutralnosti i pristupila NATO, čime bi propao navodni pokušaj Moskve da se ovaj deo Balkana „finlandizuje“. Ko to ne prepoznaje, ili je politički slepac ili je glup ili je izdajnik – mišljenja je Lazanski.

DALEKO JE KRAJ
Ovaj vrsni poznavalac vojnih službi i delovanja upozorava da „Matriks 2“ još nije ni blizu kraja.

– „Matriks 2“ je delo stranih službi, ali se detalji o njoj još ne mogu iznositi u javnost, najpre zato što ona još nije sasvim okončana – kratko je poručio Lazanski.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže za Srpski telegraf da se do ovakvih informacija do kojih je došla BIA uglavnom dolazi putem razgranate špijunske mreže.

– Verujem da je BIA iskusno sprečila ovaj plan jer svaka služba ima svog Snoudena. Zahvaljujući operativcima iz naše agencije, otkriveno je da se telefoni državnika ne prisluškuju samo putem satelita, već određenim softverima, koji su nama još uvek nedostupni, a koji su mogli vrlo lako da se ugrade unutar državnih institucija – objašnjava Spasić.

PODMUKLA OPERACIJA
Kako ističe, BIA je u kratkom vremenskom periodu dala instrukciju državnim funkcionerima da obavljaju što manji broj razgovora putem mobilnih telefona, a da poverljive razgovore vode u posebnim sobama namenjenim za te svrhe.

– Činjenica je da u Vladi postoje određene prostorije u kojima mogu da se obavljaju najpoverljiviji razgovori, a da to niko ne čuje, odnosno ne mogu da se snime. To su tzv. mrtve ili tenk-sobe, koje naše specijalizovane službe izoluju na odgovarajući način. Obično su one unutar zgrade i ne izlaze na ulicu, kako se ne bi uhvatio signal – navodi Spasić.

Njegov kolega, kontraobaveštajac Ljuban Karan, ističe da BIA kao služba ima obavezu da nikad nikom ne veruje, već da sve mora da proveri.

– Vlade velikih sila, koje su kao po pravilu NATO članice, sumnjaju da je politika određenih država iskrena prema tom savezu, pa žele da provere da li je to jedna obična varka. Zato one nastoje da ovakvim tajnim metoda dokuče stvarno raspoloženje u državi, koje u našem slučaju i nije tajna već Srbija iskreno ne želi da uđe u NATO. Naša služba je odlično odradila posao sprečavanja ove podmukle operacije – zaključuje Karan.

Svilanović ukinuo diplomatsku šifru
Nekadašnji ministar spoljnih poslova Goran Svilanović ukinuo je diplomatsko šifrovanje telefonskih poziva i razgovora, što je bio standard diplomatskih odnosa Jugoslavije do oktobarskih promena. On je veoma brzo posle 5. oktobra 2000. godine odlučio da poništi diplomatsku šifru između naše zemlje i zapadnih sila, tvrdeći da u novoj konstelaciji odnosa nas i Zapada nema više nikakvih tajni.

ŠTA JE TENK SOBA
– mrtva (gluva) soba koja se nalazi u zgradama najviših organa jedne države– prostorija napravljena da se u njoj ne može prisluškivati i bezbedna je za komunikacije– funkcioniše kao Faradejev kavez jer blokira spoljašnje energetsko polje– postoji još od 18. veka, kada su se u njoj pravili ratni planovi i vodili veoma poverljivi dogovori– po pravilu ona mora biti izgrađena unutar zgrade, bez prozora koji gledaju na spoljašnjost– u njoj se razgovori obavljaju lično, a telefonske veze obezbeđene su kriptozaštitom

(Republika)

Add Comment