DUBOKA DRŽAVA NE MOŽE DA POBEDI TRAMPA! Ali IMAJU novog PROTIVKANDIDATA za IZBORE kada vidite ko je ŠOKIRAĆETE SE!

AMERIČKA i globalna „duboka država“ nema nameru da se preda Donaldu Trampu. Sasvim obrnuto: (u)činiće sve što je u njenoj moći da mu ne dozvoli novi predsednički mandat.

Potvrda za ovo je činjenica da je bivši gradonačelnik Njujorka – milijarder Majkl Blumberg, koji je i vlasnik info-medijske imperije Bloomberg – objavio da će pristupiti Demokratskoj partiji.

Taj povratak nije, naravno, tek onako – da bude njen član. Američki mediji već pišu da će se on kandidovati za predsednika SAD na izborima koji će se održati u novembru 2020-te.Ako zaista bude tako, Amerikanci se lako mogu naći u situaciji da biraju između dvojice milijardera.

Blumberg je jedan od retkih republikanaca u američkoj istoriji koji je uspeo da pobedi u tvrđavi demokrata – Njujorku.Potomak je jevrejskih doseljenika iz Ruske imperije i jedan je od najuspešnijih studenata Harvardske škole biznisa.

„Sedi“ na 50 milijardi dolara, a Tramp „samo“ na nešto više od tri milijarde.Njegov povratak u visoku politiku može se pokazati presudnim i za Demokratsku partiju i za SAD.

Blumberg je pre dve godine kritikovao Trampa, a on ga je (imajući u vidu njegov niski rast) nazvao „veoma malim čovekom koji nikada nije imao smelosti da se upusti u predsedničku trku“.

Britanski list The Times objavio je da će Blumberg sada imati „sasvim dovoljno smelosti“.Svoj povratak u politiku Blumberg je objasnio vlastitom tvrdnjom da je „Ustav Sjedinjenih Država sada u opasnosti“.

Blumberg sada podseća da je „najveći deo života bio član Demokratske partije“. Međutim, kada je (2001-ve) procenio da će kao republikanac lakše postati gradonačelnik Njujorka – bez kolebanja je stupio u Republikansku partiju. I pobedio.

Na predsedničkim izborima 2016-te zamalo je učestvovao kao nezavisni kandidat, ali se predomislio i podržao Hilari Klinton.Blumberg Trampa samtra „opasnim demagogom“.Zatpo već ulaže u kandidate-demokrate za Kongres SAD. U njihovu kampanju uložio je poslednjnih meseci 100 miliona dolara.

Njegova medijska imperija Bloomberg L.P. ima bezmalo 200 dopisništava i ofisa po svetu i 20.000 saradnika.

(Fakti)

Add Comment