DOK TRGOVCI KUKAJU KAO RANJENI NA LIDL! Baka Dragica je U LIDLU sebe počastila za samo 130 dinara , kada VIDITE šta je KUPILA , trčaćete i VI!

Redovi ispred „Lidla“ ni juče se nisu smanjivali. Iako je nestalo zaliha čuvene piletine, kupci su i dalje strpljivo čekali u redovima da uđu u radnje i potraže nešto po povoljnim cenama. Istovremeno, znatno je pao promet u drugim trgovinskim lancima, ali i na pijacama – od 10 do čak 80 odsto!

Potrošači su juče u proseku 40 minuta čekali da uđu u radnje i pazare mahom ono za šta su obavešteni da je na akciji. Hitna pomoć je dežurala na samom parkingu uz objekat, a kako nezvanično saznajemo, lekari te službe reagovali su juče nekoliko puta, te su kupcima koji su kolabirali čekajući u redovima ukazivali zdravstvenu pomoć.

Dok u „Lidlu“ trljaju ruke zbog (ne)očekivane navale kupaca, drugi trgovinski lanci su u panici.

Nije u redu što nema pilića!

Kupci su zadovoljni asortimanom, izgledom radnje i ljubaznošću osoblja, ali ipak smatraju da nije za pohvalu što nekih akcijskih proizvoda, poput pilića, već nema.

– Ono što reklamiraju ispoštovali su, sve je zaista jeftinije nego na drugim mestima, bar se meni čini, međutim, piletine više nema, odnosno nema celih pilića od 119 dinara kao juče. Ima bataka i sličnih proizvoda – kaže Slavka Urošević.

– Na dan otvaranja nemačkog trgovinskog lanca imali smo 10 odsto manje prometa nego prošlog četvrtka. Ni danas nije bolje. Malo sam iznenađen, jer smo imali akciju za penzionere, a tim danima je prodaja više nego dobra – rekao nam je poslovođa jednog supermarketa.

U nezavidnoj poziciji su i prodavci na pijacama. Naime, trgovci na tezgama se pribojavaju da bi akcijske cene nemačkog trgovinskog lanca mogle da im uzmu hleb.

Neđeljko Popović, za koga je tezga jedini izvor prihoda, rekao je za „Alo!” da je prodaja na pijaci opala bar za 80 odsto, a da mušterija već dva dana nema ni za lek.

– Nema posla! Ako se ovako nastavi, ja mogu da zatvorim tezgu i da se pokupim. Kako mogu da pariram tom lancu, čime? Nema šanse. Kod mene je čokolada 90-100 dinara, kod njih 45. Banane prodaju po 60, a vidite da su na pijaci 100-130 dinara. Ako nastave sa akcijama kao juče, pa samo četiri-pet puta mesečno, nama nema pomoći – objasnio je Neđeljko i dodao da ne pamti kada je poslednji put video tako pustu pijacu.

Jeftine ruže i krofne

Penzionerka Dragica Milićević pazarila je, kako kaže, svašta u „Lidlu“ po cenama koje su „najniže u gradu”.
– Kupila sam vodu sa limunom, koja je jako jeftina, prašak za beli veš, ukrasne kutije, u koje odlažem neke nepotrebne stvari. Kupila sam i izvrsne krofne, eto, ne moram sad da pravim, da se brašnjavim. A morala sam da pazarim i bukete ruža koji su bukvalno badava – 130 dinara – rekla je ona.

U Nemačkoj je jeftinije!

Aleksandar Panić, koji je poslom često u Nemačkoj, kaže za naš list da su cene niže u „Lidlu“ u matičnoj zemlji nego kod nas.

– Doputovao sam pre dva dana iz Minhena, pa sam u toku i tvrdim da je u Nemačkoj u „Lidlu“ dosta jeftinije nego ovde – smatra on.

Novosađanin kupio pola tone šećera

Mnogi trgovci koriste velike popuste u „Lidlu“ kako bi kupili robu za svoje radnje. Tako je jedan Novosađanin kupio ni manje, ni više nego pola tone šećera, kako bi ga kasnije preprodavao po znatno višim cenama. Čitaoci „Alo!“ svedoče da se juče i u brojnim mini-marketima pojavila roba iz „Lidla“ po višim cenama.

Alo.rs

Add Comment